Ferenc pápa bejelentette: hamarosan Dél-Szudánba látogat

Ferenc pápa felhívást intézett Dél-Szudán nemzeti kiengesztelődéséért, és imát kért Bolíviáért, majd emlékeztetett rá, hogy ezen a vasárnapon ünneplik Olaszországban a Nemzeti Hálaadó Napot a föld gyümölcseiért.

A pápa ismételten arra hívta fel a nemzet politikai életének minden szereplőjét: keressék, ami egyesít, és küzdjék le, ami megoszt a hiteles testvériség szellemében. A dél-szudáni nép az utóbbi években sokat szenvedett és nagy reménységgel vár egy jobb jövőt, különösen a konfliktusok végleges befejezését és a tartós békét.

Ferenc pápa minden felelőst arra buzdított, hogy fáradhatatlanul folytassa elkötelezettségét a mindenkit magába foglaló párbeszéd érdekében, keresve a nemzet javát szolgáló egyetértést. 

– Olaszországban múlt vasárnap tartották a Nemzeti Hálaadó Napot a föld gyümölcseiért – mondta a pápa, csatlakozva az ország püspökeihez, akik emlékeztettek a kenyér és a munka közötti erőteljes kapcsolatra. Olyan bátor foglalkoztatási politikára van szükség, amely figyelembe veszi a méltóságot és a szolidaritást, valamint megelőzi a korrupció veszélyeit.

– Ne zsákmányolják ki a dolgozókat, legyen mindenki számára valódi munka, ne rabszolga munka – hangzott a pápa felhívása a vasárnap déli Úrangyala imádkozása után.

 

A teljes írás ide kattintva olvasható.

Forrás és kép: Vaticannews (ANSA)

Iratkozzon fel hírlevelünkre