Virágozzék minden haraszt!

Magam egy végletekig toleráns, velejéig demokrata konzervatív értelmiségi vagyok (barátoknak csak „fasiszta proli”). Ezért miután meglepetésre új polgármestert kapott a kerületünk (mert meglepődik a naiv átlagpolgár, ha megtudja, hogy szomszédai – miután csobbantak egy jót a 30 éve várt és most felépült uszodában, majd megfuttatták kutyáikat az eddigi polgármester idején megmentett és a polgároknak átadott idilli horgásztó körül, s rácsodálkoztak a legújabb bájos óvodára – szép tömött sorokban elmentek leszavazni az eddigi polgármester kihívójára, mert „ezekcsaklopnak”), tehát miután kvázi visszakaptuk kerületünket az elnyomó uszoda-óvoda-körforgalom-szakrendelő-játszótérépítő rezsimtől, én úgy döntöttem, nem hálátlan-libsi-bandázom le az új polgármester megválasztóit, hanem bizony adok neki egy esélyt.

Adok egy esélyt ennek a jóembernek, az új polgármesternek, és megvárom, mi lesz ebből.

Mert itten nagy dolgok vannak készülőben, fel fogunk virágozni mind, ha addig élünk is. Azt olvasom például a programban, hogy az önkormányzat egy lendülettel felújítja a Margit körút épületeit, ától cettig, mert jelenlegi formájukban nem elég hamvasak és kívánatosak. A tulajdonosoknak nem kell majd fizetniük semmit, mert itt most Kánaán lesz és grátisz értéknövelés, és egyébként is össztársadalmi igény, hogy a dugóban álló autókat frissen vakolt homlokzatok vegyék körül. Én mondjuk anatómiailag lehetetlennek tartom, hogy bárki is a Margit körúti házak homlokzatát böngészgesse a négyeshatosból vagy a kocsijából, de örülök, hogy a jelenleg a kasszában figyelő hatmilliárd forintnak máris megvan a helye. Bár ez megint rosszmájúság a részemről, hisz az új polgármester a leghatározottabban kijelentette, hogy nem lesznek drága látványberuházások, tehát ennek a 70–80 társasháznak a közpénzből történő renoválása nyilvánvalóan az olcsó látványberuházások közé tartozik majd, mindannyiunk szerencséjére.

De ennél is izgatottabban várom a fásítási programot, melynek keretében tele fogják ültetni a Széll Kálmán teret fákkal. Így van benne a programban, leírva: „fákkal ültetjük tele”. Részemről a metrókijáratba egy bükköst telepítenék, a villamos-végállomásra egy árnyas tölgyest, a kettő között pedig egy tanösvény kanyarogna, ahol a napi 93 ezer átszálló utas megismerkedhetne hazánk védett harasztfajaival (forrásfodorka, bükkös buglyospáfrány, pelyvás pajzsika, sokcimpájú holdruta, ilyesmiket tanulmányozhatnának munkába menet a népek, vígan hajkurászva közben a tarka pillangókat), de bármilyen más megoldással is kiegyezem, a lényeg, hogy minél kevésbé legyen alkalmas a tér jelentősebb tömegek akadály- és balesetmentes közlekedésére.

Jó lesz ez az egész, én érzem.

Iratkozzon fel hírlevelünkre