Mindenszentek Indiában: öt keresztényt vertek félholtra

Mindenszentek ünnepén öt indiai keresztény a testi épségével fizetett a hitükben való szilárd kitartásért.

India Orisza tartományában bambuszrudakkal verték össze azt az öt embert, akik az előzetes fenyegetés ellenére sem tagadták meg keresztény hitüket. Mind az öten friss megtérők voltak – írja az International Christian Concern.

A helyi jelentések szerint az áldozatokat hajnali 4 óra felé rángatta ki otthonaikból a feldühödött hindukból álló tömeg.

Az összegyűlt csőcselék azt követelte, hogy térjenek vissza a hinduizmusra és tagadják meg Krisztust. Szemtanúk elhangzott halálos fenyegetésekről is beszámoltak.

A fenyegetések ellenére az új keresztények kitartottak a hitben. Beszámolók alapján az áldozatok súlyos sérüléseket szenvedtek az ütlegelésektől. Őket jelenleg a kalimelai kórházban ápolják.

Az esetet jelentették a kalimelai rendőrségen, ahol azt az ígéretet kapták, hogy kivizsgálják az ügyet és felelősségre vonják mindazokat, akik érintettek voltak a támadásban. Amennyiben ez nem üres ígéret csupán, az oriszai kisváros rendőrsége máris többet tett, mint a legtöbb észak-indiai kollégájuk. A térségben gyakran halálos kimenetelűek a keresztényeket ért támadások.

A helyi keresztény közösséget már 2017-ben is érték fenyegetések és egyéb atrocitások a hinduk részéről, ám akkor sikerült békésen tisztázni az ügyet.

 

Fotó: Gospel Herald

Iratkozzon fel hírlevelünkre