Kiszabadult az egy hete elrabolt nigériai pap

„Október 30-án szerdán, kétnapos fogság után kiszabadult Arinze Madu atya, a nigériai Imezi-Owa-i Apostolok Királynője szeminárium rektorhelyettese” – jelentette a Fides missziós hírügynökség, amelynek pénteki közleményét a VaticanNews szemlézte. A helyi rendőrség szóvivőjének rövid bejelentése arról tájékoztatott, hogy az október 28-án, hétfőn elrabolt katolikus papot „szerdán sértetlenül szabadon bocsátották”, de részleteket nem közölt az emberrablás hátteréről, szándékáról és végrehajtóiról.

A közlemény kibocsátásakor a rendőrség mobil egységei még az őserdőben tartózkodtak, ahol az elrabolt katolikus papra rátaláltak. A rendőrségi bejelentéssel egy időben az Enugu egyházmegye honlapja is arról tájékoztatott, hogy „az elrabolt Madu atyát fogvatartói elengedték”.

A Fides hírügynökség megjegyzi: „nem lehet tudni, hogy váltságdíjat fizettek-e az emberrablóknak, mindenesetre a rendőrség légierővel fésülte át a környéket és vélhetőleg ez késztette menekülésre az elkövetőket”.

2016-os adatok szerint a lakosság 51,6 százaléka az iszlám híve, akik döntő mértékben az ország északi felében laknak, ahol a sharía iszlám vallásjog összes elvárásaival együtt bevett gyakorlat. A keresztények az ország déli részében élnek, a népesség 47 százalékát alkotják, háromnegyed részben protestánsok, míg a katolikusok a maradék negyedrészt jelenítik meg a nigériai társadalomban.

Az eredeti, teljes cikk ide kattintva olvasható.

Kép: metrolife.ng