Saját magát égette a 444.hu

A 444.hu olyan New York Times cikket közölt, amelyben sopánkodva mutatnak rá, hogy bizony már Amerikába is eljutott, milyen „szörnyű" a helyzet Magyarországon. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője azonban észrevette, hogy a cikket egy bizonyos Novák Benjámin írta – aki nem más, mint a 444.hu egyik szerzője.

Az Origo írta meg cikkében, hogy 

a 444.hu a saját kollégája által Magyarországról írt lejárató cikket fedezett fel és tett közzé oldalán, amelyet aztán a többi ellenzéki médium is átvett és ünnepelt. 

A fake news felé egyre gyakrabban elmozduló, Donald Trumpot és a republikánusokat nem kifejezetten kedvelő New York Times (NYT) a mai napig mérvadónak számít a magyarországi balliberális tábor körében, így a 444-nél joggal bíztak abban, hogy olvasóik a szokásosnál is jobban fel fognak háborodni azon, hogy sportlétesítmények épülnek az országban, és minderről egyenesen a nagy NYT ír – olvasható az Origón. 

Csak éppen arra nem számítottak a „csel” kiötlői, hogy valaki veszi majd a fáradságot, hogy utánanézzen, mégis miféle írásról van itt szó. Deutsch Tamás azonban megtette és rá is jött a „turpisságra”. Ahogy Facebook-bejegyzésében írja, 

a New York Times cikkét a 444.hu egyik szerkesztője írta, a 444.hu-n naponta megjelenő ótvaros hazugságokat újrahasznosítva (recycling fake news).

A 444-es cikk utolsó mondata imígyen szól:“Benjamin Novak, a Times cikkének egyik szerzője a 444 angol nyelvű…

Közzétette: Deutsch Tamás – 2019. október 27., vasárnap

Az Origo írásában rávilágít: a 444 trükkje azért is kérdőjelezhető meg sajtóetikailag (már amennyiben a 444 esetében érdemes ilyesmiről írni), mert a cikkben végig olyan kitételeket használtak, hogy „a New York Times szerint”, „a New York Times magyarországi riportjában”, „a riportban megemlítik”, miközben azt Budapesten a 444 angol nyelvű hírlevelének egyik magyar szerkesztője írta. Novák Benjámin régi motoros a Soros-világban, mások mellett ő szerkeszti a bloghoz tartozó Insight Hungaryt, és rendszeresen ír külpolitikai cikkeket.

Mi tagadás, újra bizonyítást nyert: nem elég, hogy a balliberális média egyfolytában azon igyekszik, hogy országunkat hazai és nemzetközi szinten lejárassa, de ennek érdekében még gátlástalanul hazudik is. 

Kiemelt kép forrása: pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre