Pesterzsébeten az MSZP-sek és a DK-sok saját fizetésük emelésével indítottak

Húsz százalékkal emelték meg az önkormányzati képviselők bérét, amely így 411 ezer forintra emelkedett.

Zugló után, ahol Horváth Csaba szélesebb jogkörök magához vonásával igyekszik a közpénzek felhasználásáról és az ingatlanvagyon értékesítéséről a saját érdekkörének megfelelő döntéseket hozni, most a pesterzsébeti ellenzéki többségű képviselő-testület találta legégetőbb problémájának saját fizetésének húsz százalékos emelését. Ha ez nem lenne elég, már most megmutatkozik, hogy a sokszínű ellenzéki összefogás a pénzosztáson túl képtelen az együttműködésre.

Múlt csütörtökön került sor a pesterzsébeti képviselő-testület alakuló ülésére, ahol is

a testület baloldali többsége húszszázalékos fizetésemelést szavazott meg magának, amivel a képviselők bruttó bére 411 ezer forintra nőtt

– írta meg a Magyar Nemzet. A lapnak nyilatkozó Fidesz-KDNP-s képviselők elhatárolódtak az ellenzékiek által hozott döntéstől, és hangsúlyozták, hogy

az eredetileg 5, 10, illetve 15 százalékos emelésekről készített javaslatokat módosította felfelé a baloldal.

Az emelést az MSZP és a DK a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd képviselőinek támogatásával tudta nyélbe ütni, cserébe a Párbeszéd négy, az LMP három, a Jobbik két külsős bizottsági helyet kapott, plusz a Jobbikot még egy tanácsnoki pozícióval is kifizették, ráadásul úgy, hogy ezeknek a pártoknak csak egy-egy önkormányzati képviselőjük van.

A testületben a Momentum Mozgalom helyét a Jobbik vette át, ugyanis amint azt a Momentum helyi szervezetének közösségi oldalán a párt képviselői, Somodi Klára és Szőnyi Attila önkormányzati képviselő írták:

Az MSZP és a DK hatalomgyakorlási stílusát a Momentum Mozgalom nem tudja magáévá tenni, így az önkormányzat közös irányításának nem láttuk érdemi lehetőségét, a felkínált bizottsági elnöki tisztségeket nem vállaltuk el.

Úgy tűnik, a színes ellenzéki összefogás, bár pénz dolgában még csak-csak megérti egymást, ha az elvekről, feladatokról és produktivitásról van szó, már a nulladik lépésnél problémákba ütközik. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre