Már negyvenezren vették igénybe a babaváró támogatást

A családvédelmi akcióterv keretén belül már 40 ezren igényelték a babaváró támogatást, és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásánál is 16 ezer igénylőnél tartanak – mondta a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke az M1 aktuális csatorna műsorában.

Kardosné Gyurkó Katalin elmondása szerint kedvezőek a visszajelzések a babaváró támogatás igénylésénél, folyamatos a folyósítás; a július 1-jei bevezetés óta 40 ezer igénylőt regisztráltak, és 30 ezren már meg is kapták a támogatást.

A felhasználásról az az információjuk, hogy sokan lakásfelújításra költötték a pénzt, voltak, akik ingatlanjuk bővítésére, de számottevő azoknak az aránya is, akik befektetési céllal hasznosították a támogatást: például állampapírt vásároltak belőle.

Hangsúlyozta: a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásánál 10 ezer igénylőre számítottak, ez a szám azonban már mintegy 16 ezer. Egyes autómárkáknál már csaknem egy évet kell várni a gépjárműre – tette hozzá.

Kardosné Gyurkó Katalin kitért arra is, hogy újra meghirdetik az esküvői pályázatukat, amelynek nyertesei számára a NOE szervezi meg a szertartást. Az idei őszi találkozójukon öt pár házasodott össze.

Forrás: MTI – Fotó: pixabay.com