Hadházy provokálni próbálta Orbánt

Hadházy Ákos (most éppen) független országgyűlési képviselő megpróbált beletrollkodni hétfőn Orbán Viktor napirend előtti felszólalásába a Parlamentben: provokatív feliratú táblát emelt a pulpitus elé.

Hadházy Ákos független képviselő egy táblát tartott fel Orbán Viktor napirend előtti felszólalása közben a pulpitus előtt, Orbán Viktor pedig – miközben a beszédét mondta – mosolyogva előrehajolt, megfogta a táblát, és megpróbálta azt kivenni Hadházy kezéből. A táblán egyebek mellett az állt: „stop propaganda, stop korrupció.”

Hadházy előadása közben Kövér László elnökölt az ülésteremben, ő rendreutasította a képviselőt. Úgy fogalmazott: a pulpituson egy több mint 100 éves golyónyom árulkodik az ellenzéki felelőtlenségről, ostobaságról, hazafiatlanságról.

A házelnök arra kérte az ellenzéki képviselőket, hogy a választási vereségből ne azt a következtetést vonják le, hogy ugyanaz „az agresszív háborús politika” a célravezető, amit idáig folytattak. Azt is kérte: „ne csináljanak cirkuszt a parlamentből”, aki pedig erre nem képes, forduljon szakemberhez segítségért.

Hadházy minielőadása azzal ért véget, hogy fideszes képviselők egy nemzeti zászlóval előbb eltakarták, majd kivették a kezéből a táblákat. 

Képünk illusztráció. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre