Kisvárda felkerült az ország térképére – Leleszi Tibor a Vasárnapnak

Még nem volt 100 százalékos feldolgozottsága az önkormányzati választások eredményeinek, amikor már egyértelműen látszott: Kisvárda Fidesz-KDNP-s polgármestere és egyben jelöltje ismét fölényes győzelmet aratott. Leleszi Tibort kérdeztük újabb sikeres győzelme után.

– Ismét magas fölénnyel nyert Kisvárdán. Ön szerint minek köszönhetjük ezt az eredményt?

– Sokat köszönhetünk a fejlesztéseknek, de úgy gondolom, hogy polgármesterként sikerült egy közösségteremtő várost építenem. A célom az volt, hogy kulturális programokkal, rendezvényekkel olyan identitást teremtsek a városban, amire büszkék lehetnek. Úgy érzem, ez megvalósult, és továbbra is az a célom, hogy egy olyan családbarát várost hozzak létre, ahol mindenki büszke arra, hogy itt született.

A város tulajdonképpen felkerült az ország térképére. Az emberek ma már tudják, hol van Kisvárda.

– Az országos eredményeket tekintve nem is kis győzelemről beszélhetünk. Mit gondol erről?

– Igen, hála Istennek nagy fölénnyel nyertünk, mind a nyolc körzetben nyertek a képviselőtársaim, így tulajdonképpen ellenzéki képviselőnk csak listáról lesz.

Tehát ennek köszönhetően továbbra is tudunk majd haladni, fejlődni és a városért dolgozni. Az a célom, hogy élhető közösséget és családbarát várost építsünk.

Az emberek itt, Kisvárdán tényleg jól érzik magukat.

– Érződik a kereszténydemokrata szellem Kisvárdán?

– Igyekszem ezt nagyon emberi módon beemelni, az emberek között nincs nálam különbség. A képviselő-testületben is, úgy érzem, emberi módon beszélek és tárgyalok, a kereszténydemokrata vonalat szeretném továbbvinni a következő ciklusban is. Odafigyeltünk az emberekre, a legegyszerűbb dolgokat is próbáltuk megoldani számukra. Szerintem ezt most megköszönték.

– Kisvárdán milyen volt a hangulat az eredményvárón?

– Nagyon jó. Én Fidesz-KDNP jelöltként indultam, de minden alkalommal, amikor megválasztanak, akkor Kisvárda polgármesterének választanak meg, amivel kivétel nélkül minden választó polgármestere vagyok. Ezt eddig betartottam, és a jövőben is így tekintek rá.