Hamis ígéretekkel csábítanak el pakisztáni keresztény lányokat

Kínai emberkereskedők gazdagságot és keresztény férjet ígérnek a szegénységben élő pakisztáni lányoknak. Csak a „házasság” után derül ki, hogy prostitúcióra kényszerítik őket – írta az Aleteia arab nyelvű oldala.

Az egyszerű pakisztáni ember tudatlanságát kihasználva, kínai emberkereskedők keresztény hajadon lányoknak tesznek hamis ígéreteket, hogy Kínába csábítsák, majd prostitúcióra kényszerítsék őket.

A pakisztáni keresztények körében igen nagy a szegénység. A keresztény családoknak nagy gondot okoz, hogy megfelelő férjet találjanak az eladósorban lévő lányuknak.

Az elmúlt években Kínából érkező házasságközvetítők lepték el Pakisztán egyes részeit. A szélhámos emberkereskedők hamis ígéretekkel győzik meg a hajadon lányok szüleit, úgy mutatják be magukat, mint akik házasodni kívánó gazdag keresztény kínai férfiak megbízásából érkeztek az országba.  

Sok jóhiszemű szülő az anyagi biztonság és jólét reményében hozzájárul lánya házasságához. A lakodalom után azonban azzal szembesülnek, hogy jobb esetben férjük rabszolgájává váltak, a szerencsétlenebbeket viszont prostitúcióra kényszerítik őket – közölte a Libanon News.

Mihac Parvec, egy fiatal keresztény lány is engedett a csábításnak és Kínába házasodott. Ő a szerencsésebbek közé tartozik, mert több hónapnyi szenvedés után kimenekítették és visszatérhetett a szülői házba.

A Pandzsab tartományban született Mihac kozmetikusként dolgozott. Egy esküvőre hívták el, azt kérve, hogy a lakodalomra készülődő menyasszonynak segédkezzen. Meglepődött, amikor látta, hogy a vőlegény és a násznép egy része is kínai.

 Az ünnepség alatt az egyik kínai vendég bemutatkozott neki, majd elmesélte, hogy a fiatalokat ő hozta össze. Mint mondta, társközvetítőként köt össze gazdag keresztény kínai férfiakat pakisztáni lányokkal.

„Elkérte az elérhetőségemet, majd pár héttel később jelentkezett is” – mesélte Mihac.

A kínai férfi meglátogatta a keresztény családot, majd három férfi fényképét mutatta a fiatal lánynak azzal, hogy közülük tud választani. A közvetítő megerősítette, hogy mind a hárman hithű keresztények, jómódúak, és hogyha az egyikhez hozzámegy a lány, akkor nem csak az ő élete változik meg, hanem az egész családjáé is.

A család és a lány is beleegyezett a házasságba, viszont egy hónap felkészülési időt kértek. Erre a közvetítő azt mondta: felesleges, mivel minden költséget a vőlegény áll.

Két nap leforgása alatt megérkezett Iszlámábádba a vőlegényem, és 2018. november 19-én meg is házasodtunk. Majd Lahorba utaztunk másik nyolc kínai férfi társaságában. Itt hamar kiderült, hogy csapdába kerültem, mert a férjem egyszer sem imádkozott velem, éheztetett és gyakran megvert – folytatta történetét a pakisztáni keresztény lány.

Mihac a szerencsésebbek közé tartozott, mert az interneten rátalált egy csoportra, amelyben hasonló sorsú lányok voltak. A közösségi oldalon sok becsapott feleséggel ismerkedett meg, akiket szintén vert és éheztetett a férjük, sokakat még prostitúcióra is kényszerítettek.

A csoportnak közel ezerkétszáz pakisztáni keresztény lány volt a tagja. A többségük még mindig a kínai férjük rabszolgájaként élt, de volt pár lány, akinek sikerült elmenekülnie, ők segítettek a többieknek – mondta Mihac.

Amikor megtudta, hogy van segítség, megszökött a férjétől, és felvette a kapcsolatot Szelim Ikbal  pakisztáni emberi jogi aktivistával, aki gyakran segít a hasonló sorsú pakisztáni nőknek. Szelimnak köszönhetően Mihac hazatérhetett és a rendőrségen feljelentést is tett. Az ügyben nyomozás indult, tizenöt kínai embert tartóztattak le, köztük a férjet, a házasságközvetítőt és egy kínai nőt.

Mihac Parvec mára kiheverte a történteket, és olyan, hozzá hasonló sorsra jutott pakisztáni lányoknak igyekszik segíteni, akiknek egy részét már Kínába átcsempészték.

 

Fotó: Aleteia.org

Iratkozzon fel hírlevelünkre