Négy éves kislányt erőszakoltak meg, amiért apja nem hagyott fel az igehirdetéssel

Hindu szélsőségesek erőszakolták meg a lelkész négy éves kislányát, amiért az a fenyegetések ellenére sem hagyott fel az Örömhír terjesztésével.

Önkormányzati választás: íme az első eredmények

Samuel tiszteletes missziója során több száz üldözött kereszténnyel találkozott Indiában. A dél-ázsiai országban az Open Doors munkatársaként tevékenykedik. Ő osztotta meg a következő történetet a The Christian Posttal.

A kislány szülei nemsokkal házasságkötésük után elhatározták, hogy egy közép-indiai kisvárosban telepednek le azzal a céllal, hogy a gyermekek körében indítsanak missziót. Mindenki számára hirdették az Evangéliumot, aki csak megfordult náluk.

„A gyermekek magatartása, sőt az iskolai teljesítménye is megváltozott. Ezzel felkeltették a szüleik érdeklődését, és elkezdtek Jézus felől ékérdezni”- meséli Samuel.

A kereszténység iránt egyre fogékonyabb és érdeklődőbb környezetben a házaspár elhatározta, hogy egy kisebb gyülekezetet alapítanak otthonukban. Kislányuk ekkoriban kezdett a helyi óvodába járni.

A gyülekezet indításával a szélsőségesek figyelmét is magukra vonták. Nem kellett sok idő ahhoz, hogy az első fenyegetések megérkezzenek. Azt akarták, hogy ne tartson több istentiszteletet a gyülekezet számára, különben – mint mondták – szembe nézhet a következményekkel.

„Az én Istenem hívott arra, hogy ezeket a gyerekeket és a város lakóit szolgáljam. Továbbra is hirdetem az Evangéliumot. Tegyetek velem, amit akartok!”

– közölte a lelkész a hindu szélsőségesekkel.

Nem sokkal később az óvoda felhívta a feleségét, hogy a kislányuk nagyon beteg, sokszor hányt.

„Orvoshoz kéne vinni, egyáltalán nincs jól” – tanácsolták az óvodában. A kislány megállás nélkül sírt, így anyja elvitte őt az orvoshoz.

A kórházban dolgozó orvosok közölték az édesanyával, hogy a kislányt minden bizonnyal megerőszakolták.

A szélsőségesek valahogyan bejutottak az iskola területére, ahol az óvoda is működött, hogy megtalálják a lelkész lányát. A rendőrségen többször is próbáltak feljelentést tenni, a házaspár azonban mindig falakba ütközött.

„Nem tudták, hogy mi tévők legyenek; az iskola mindent tagad, a rendőrség pedig meg sem hallgatja őket” – meséli Samuel tiszteletes.

A lelkipásztor apa, bár megtört az események súlya alatt, nem adta fel az igehirdetést a kisvárosban. 

Az egyre nagyobb üldöztetéssel szembenéző kereszténység, ellentmondásos módon, gyorsan gyarapodik a térségben. 

„Az egyház gyorsan növekszik, és szüksége van rá, hogy megerősödjön a hitben és elhivatottságban. […] Szükségük van dolgokra: bibliákra, a lelkészeknek könyvekre, továbbképzésre” – meséli Samuel tiszteletes. Hozzátette:

„A támogatás legjobb formája viszont továbbra is az ima. Imádkozzanak értünk, hogy erősek lehessünk ezekben a nehéz időkben, és egységért, hogy együtt állhassunk ellen az elnyomásnak!”

 

Hogy hogyan lehet egyéb módon is segíteni az indiai keresztényeket? További információkat itt talál.

 

Kövesse velünk a választásokat! Folyamatosan frissülő hírfolyamunk:

Lezárult a szavazás, jönnek az eredmények

Iratkozzon fel hírlevelünkre