Keresztény Értelmiségiek Szövetsége: Felelősséggel választani

A KÉSZ harminc éve kiemelt figyelmet fordít a közéletben való szerepvállalásra, ezért szükségesnek tartja, hogy az október 13-ra kitűzött önkormányzati választások alkalmával is megszólaljon.

Az őszi választásoknak nagy a tétje, mert ez fogja meghatározni a következő öt évben településünk, közvetlen környezetünk sorsát. Most van megint lehetőségünk az életünket közvetlenül érintő döntésekbe beleszólni.

„Éppen ezért mindenkiben föl kell szítani a kedvet, hogy kivegye részét a közös kezdeményezésekből. Dicséret illeti meg azoknak a nemzeteknek eljárását, melyek körében a polgárok lehető legnagyobb része valódi szabadságban kiveszi részét a közügyekből”

– áll a Gaudium et spes pápai enciklikában.

Mi se féljünk tehát kivenni részünket a közügyekből, melynek alapja a választásban való részvétel.

Járjunk azonban nyitott szemmel, mert nem hagyatkozhatunk kizárólag a jelöltek és a jelölő szervezetek ígéreteire.

Vizsgáljuk meg, hogy tevékenységük során az elmúlt években

figyelembe vették-e a keresztény értékeket, mint például a keresztény erkölcsöt, a közbeszéd tisztaságát, az élet tiszteletét, a teremtett világ védelmét, a családok és az egyházi iskolák támogatását.

Döntsünk tehát bölcsen, és olyan jelölteket támogassunk, akikre bátran rá merjük bízni jövőnket, akik keresztény értékrendünknek megfelelően kezelik majd településünk ügyeit.

Éljünk a közügyekben való részvétel lehetőségével, döntésünk meghozatalakor pedig kérjük imádságban az Isten útmutatását!

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

MTI/OS