Vérbosszút álltak a keresztényeken egy tehén miatt Indiában

India Dzshárkhand államában egyre szélesebb körben terjednek a hindu szélsőséges nézetek. Ez jó részt a BJP kormánypárt által hozott rendelkezések miatt is történik így, ám akárhogy is van, a keresztény közösségek körül lassan elfogy a levegő...

Három keresztény esett áldozatául észak-kelet Indiában egy feldühödött hindu csoport támadásának, miután az a pletyka járt körbe róluk, hogy marhahúst árulnak a környéken. Egyikük, Kalantus Barla meghalt az eset következtében, két másik társát kritikus állapotban szállítottak kórházba, állapotuk az ICC szeptember 23-i jelentésekor még mindig nem volt stabil.

A helyi rendőrség hivatalos beszámolója szerint a három keresztényt egy 12-15 férfiból összeverődött csoport lincselte meg Jaltanda Suariban, vasárnap reggel. Marhahús árusítással vádolták meg őket a folyóparti piacon, majd kegyetlenül összeverték hármójukat.

Az elkövetők a szomszédos falvakból gyűltek össze, miután az állítólagos tehéngyilkosság WhatsAppon terjedni kezdett. Közülük öt embert sikerült letartóztatni,

közölte az indiai The Printtel Shri Homkar Amol Venukant főnyomozó-helyettes.

A tehéngyilkosságra alapozó hamis vádaskodások nagyon elszaporodtak az utóbbi öt évben Indiában, mióta a Bharatija Dzsanata Párt (BJP) 2014-ben kormányra került.

A BJP politikusainak tehénvédelmi retorikája olyan szélsőséges hinduk által preferált álláspontot képvisel, amely törvényileg engedélyezné igazságtevő csoportok alakulását, amik kifejezetten azokat a kisebbségeket célozhatják, akik nem tisztelik úgy a teheneket, mint a hinduk.

Indiában a marhamészárlást megbosszulóknak külön nevük van:

gau rakshak

John Dayal, az All India Catholic Union elnöke, valamint az All India Christian Council főtitkára így nyilatkozott az esetről:

Az életét vesztett áldozat már “a negyedik keresztény, aki Dzshárkhandban meglincseltek az önjelölt gau rakshakok, legalábbis amit a médiából tudni lehet. Csak Isten a megmondhatója, pontosan hány muszlimot, keresztényt és dalitot öltek meg ezek a gyilkos bandák az elmúlt két évben.”

A katolikus vezető később hozzátette, hogy bár Narendra Modi indiai miniszterelnök egyszer megbüntette a gau rakshakokat Harijánában és Uttar Pradesben, a mostani gyilkosságok a bizonyítékai a politikai akarat teljes hiányának, hogy ténylegesen megállítsák őket.

 

Kép forrása: ICC
Hír: International Christian Concern, Asia News

Iratkozzon fel hírlevelünkre