Illusztrációban nincs hiány – megihletett bennünket a momentumos Hermann kreativitása

Hermann György (Momentum) a siralmas józsefvárosi állapotokat szerette volna érzékeltetni, úgyhogy írt egy posztot, és csatolt hozzá egy képet – amiről jelen állás szerint senki se tudja, hol készült, de hogy nem a „nyóckerben", az teljesen biztos.

„Az alábbi fotón az egyik Momentum színeiben induló képviselő-jelölt, egy Google-ról leszedett külföldi házat ábrázoló képet posztolt Facebook oldalára, és hosszasan elmélkedett arról, hogy Józsefvárosban milyen rossz állapotban vannak az épületek” – olvashatjuk a Józsefvárosi civilek nevű, szűk 170 követőt számláló Facebook-oldalon. A leleplező posztra válaszolva a momentumos jelölt, bizonyos Hermann György azt írta, hogy az elkeserítő józsefvárosi állapotokról szóló szövegéhez csatolt kép (kapaszkodjunk meg!)

csupán illusztráció.

😀 😀 😀

Most már tényleg csak azon csodálkozunk, hogy Hermann úr miért nem volt sokkal-sokkal bátrabb az „illusztráció” kiválasztásakor – miért nem posztolt lepukkant házról készült fotó helyett jó kis képet mondjuk az éjszakai Rám-szakadékról, egy lángoló bontógolyóról

vagy épp a Szaturnusz kies felszínéről.

Mindenesetre annyira megtetszett nekünk a szigorú tényfeltáró tájékoztatásnak ez a merőben új, „illusztrációs” formája, hogy mi is készítettünk egy kis összeállítást – na nem a nyóckerről, hanem Zuglóról (mert miért ne?).

Figyelem! Képeink az illusztrációt minden esetben 100%-ban valóságosan tükrözik, ennek megfelelően bármely hasonlóság a véletlennel kizárólag az öntudatlan szándékosság műve, amelyért minden jogi, erkölcsi és egyéb felelősség az alkotót terheli (akit – az egyszerűség kedvéért – nevezzünk most Pumuklinak).
Hajrá, Karácsony Gergely!!!

***

Karácsony Gergely reggelente általában megérkezik a munkahelyére. A parkolás ugyan nem mindig sikerül neki tökéletesen, de hát emberből van ő is; az vesse rá az első követ, aki még sohasem hibázott:

Zugló polgármestere (Karácsony Gergely) minden áldott nap megissza a napi első kávéját (ez is milyen emberi már), ezt követően pedig kényelmesen elhelyezkedik, és átfutja a napilapokat, hogy képben legyen (élethosszig tanul):

Persze Zuglóban sincs sargentiniből a kerítés sajnos; még itt is előfordul, hogy épületbontásokra kerül sor. Az ilyesmi egész egyszerűen elkerülhetetlen. 🙁 Ugyanakkor a kerület minden szempontból alkalmas vezetői ezeket a szomorú munkálatokat igyekeznek a lehető legkisebb zajterhelés mellett, komoly szakértők bevonásával megvalósítani:

Zuglóban nagyon-nagyon sok a zöld, aminek a zuglóiak csak örülnek, hiszen a sok zöld, az igen-igen jó, megvidámítja a szívet:

Zuglónak tulajdonképpen egyetlen baja van, mégpedig az, hogy a cafetéria – a csuda vigye el – gyakran késik. Ilyenkor előfordul, hogy az elégedetlen zuglói lakosok hiába próbálnak bejutni Karácsony Gergelyhez (aztán persze mindig bejutnak):

Egyébként minden a legnagyobb rendben halad a kerületben. Épül-szépül az egész. Kulturálisan is minden oké, nemrég például a „Tégy egy könyvet – végy egy könyvet” nevű rokonszenves akcióhoz csatlakozott a mindig mosolygós zuglói közösség: