A jezsuita iskola az őt üldöző kormányhoz fordult segítségért Indiában

A Szent John Berchmans bentlakásos jezsuita iskola a szeptember 3-án történt támadás után ahhoz a kormányhoz fordult segítségért, amely egyre híresebb arról, hogy semmit nem tesz a keresztényeket mindenféle irgalom nélkül bántalmazókkal.

Ahhoz a dzsárkhandi kormányhoz, amely törvényeivel ügyesen pakolgatja Damoklész kardját a helyi keresztény közösségek feje fölé. A külvilág felé kétségtelenül csak pozitívan kommunikálható törvények és tervezetek – helyi viszonylatban vizsgálva – serényen verik a szögeket a keresztény kisebbség koporsójába.

Mégis, a jezsuitáknak nem maradt más kapaszkodója, mint bízni abban, hogy a kormány nem védelmezi a szélsőséges hindukat.

Szeptember 3-án az iskolát szélsőségesek támadták meg.

Az épületeket megrongálták, a diákokat összeverték, a női tanulókat szexuálisan zaklatták, sőt, még a sebesültek kórházba szállítását is próbálták megakadályozni.

Az iskola vezetősége gyors és hatékony intézkedéseket vár a helyi és a regionális hatóságoktól, számolt be az esetről az International Christian Concern.

A segítség majdani mértéke és minősége azonban aggodalomra ad okot, ugyanis az indiai vallásszabadság az utolsókat rúgja. A kisebbségeket bántalmazókat a hivatalos szervek ahelyett, hogy elszámoltatnák, gyakorlatilag semmittevéssel támogatják, különösen is igaz ez azokban az esetekben, amikor a keresztényeket megfélemlítik, vagy erőszakosan bántalmazzák.

A keresztények üldözése Indiában 2014-ben indult drasztikus növekedésnek a szélsőséges hindu csoportok gyors elszaporodásával párhuzamosan, amikor a Bharatiya Janata Párt (BJP) hatalomra került.

Az USA külön listázza azokat az országokat, amelyek “különös aggodalomra adnak okot” (country of particular concern, röviden: CPC). A lista két kategóriába, két szintre sorolja a kevésbé súlyos (Tier 2) és az igen súlyos (Tier 1) állapotban lévő országokat, tekintve, mennyire általános, elfogadott, netán támogatott dolog az adott helyen a vallásszabadság szisztematikus megsértése (kínzásokkal, embertelen bánásmóddal, jogtalan fogvatartással és egyéb, botrányos megsértésével az emberek élethez, szabadsághoz és biztonsághoz való alapvető jogait).

A listára felkerülő országok mindegyikében – ne tévesszen meg minket a kategóriák rangsorolása – súlyos problémák vannak. India jelenleg a Tier 2-ben található, olyan államok társaságában, mint Irak, Afganisztán vagy Kuba. 

 

Kép forrása: Scroll.in

Iratkozzon fel hírlevelünkre