Balliberális import Erdélybe

A kormány támogatásának felhasználásával utazott Erdélybe Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke, hogy ott az RMDSZ-közeli Romániai Magyar Középiskolások Szövetségének (MAKOSZ) beszéljen terveiről, céljairól, vagyis a magyarországi nemzeti kormány leváltásáról.

Az Erdely.ma portálon Brassai Hunor, az Erdélyi Magyar Néppárt ifjúsági szervezetének  (MINTA) elnöke  írta meg, hogy Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke is meghívottja volt a MAKOSZ idei, Jobbágyfalván tartott szabadegyetemének, ahol is a szokásos balliberális mondatok mellett meg sem próbálta titkolni szövetségét Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével.

Fekete-Győr András elmondta,

céljuk a magyarországi nemzeti kormányt alkotó pártok „visszaszorítása”, ennek érdekében jött létre az úgynevezett ellenzéki együttműködés is, s ebben Gyurcsány Ferenc pártját látja a legszervezettebbnek.

Brassai Hunor felháborítónak tartja, hogy a 2010 előtti „rémkormányzás” alakjai után most ismét egy szélsőségesen liberális és a nemzeti érdek ellen politizáló magyarországi párt vezetőjét hívták Erdélybe, mindezt pedig egy olyan szervezet teszi, mely köztudottan az RMDSZ-es politikacsinálás előszobája.

A MINTA elnöke szerint a meghívás nem volt véletlen, szerinte ugyanis az eset által

az RMDSZ pionír-szervezetét vezetők és az őket a háttérből irányító RMDSZ-es politikusok valódi politikai szimpátiájára derült fény.

Az RMDSZ-ben kommunikációs irányváltás érzékelhető: mivel felismerték azt, hogy a felnőtt erdélyi választópolgárok jelentős része mára már végleg kiábrándult az RMDSZ-ből, így most a fiatalokat szeretnék megszólítani új, liberális irányzatukkal. Brassai Hunor úgy gondolja, ez az új irány

Porcsalmi Bálint ügyvezető elnöktől származhat, aki a MAKOSZ szabadegyetemének szintén előadója volt, s aki köztudottan szimpatizál az olykor szélsőségesen is liberális ideológiákkal, a mindennemű másság széleskörű népszerűsítésével, valamint a nyugatos liberalizmus erdélyi meghonosításával.

A MINTA elnöke írása végén hozzáteszi, nem kérnek a magyarországi balliberális pártok erdélyi importjából, s tiltakoznak az ellen, hogy fiataljaikat – szakmai képzéseknek álcázva – liberális propagandával mérgezze az RMDSZ-es diákszervezet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre