A liberálisoknak mindent szabad, a többieknek „kuss a neve”

Nem egyedi, nem az első és valószínűleg nem az utolsó eset, hogy a liberalizmus ismét csak a saját nézeteit hajlandó eltűrni.

Egy Magyarországon élő holland állampolgárságú nő, aki spanyol apától és holland anyától származik, a Magyarnemzet.hu-n fejtette ki véleményét szülőhazája menthetetlen liberális berendezkedéséről.

Nathalie Suarez-Friedrichs írása szerint Hollandiában minden utcasarkon homoszexuális párok plakátjai figyelnek, naponta többször hallani a muzulmánok azanját, drag queenek (kihívó nőnek öltöző férfi) és muszlimok  egyaránt megtalálhatók az utcákon. Szerinte szőlőföldje

az az ország, ahol politikusok színes burkákba öltöznek, hogy kifejezzék: Hollandia mindenkit elfogad”.

Ellenben, úgy tűnik, a „természetes” tűréshatáron kívül esik a liberális szellemben. Nathalie Suarez-Friedrichs beszámolója szerint a #metoo-mozgalom miatt Mathieu Raemaekers festőművész egyik képét eltávolították Kerkrade városában egy hotel faláról.

A megbotránkozást az okozta, hogy a képen egy miniszoknyába öltözött, hosszú, rózsaszínes hajú nőt két férfi érdeklődve vizslatta. „Hangsúlyozom, azonkívül, hogy a két férfi láthatóan örül a szép nőnek, semmi obszcén nincs a festményen” – fogalmazott a nő.