Jogi diplomát a végrehajtóknak!

Az év végére befejeződik a hazai végrehajtói kar állományának átalakítása. Jövőre már csak azok járhatnak el az adósok ügyeiben, akiknek jogi diplomájuk van, de legalábbis elkezdték az egyetemet – írja Pilhál Görgy a Magyar Nemzetben. Lejárt az idejük a „nagymellényű, arrogáns, tenyeres-talpas előemberek, akiknek suttyó fellépéseiről szinte hetente lehetett hallani".

Egy ideje alkalmatlan emberek ármádiája lepte el a nem véletlenül közutálatnak örvendő pályát – írja Pilhál György, aki cikkében rámutat, hogy a változtatás szükségességére igazán a 2008-as válság utáni időszak irányította a figyelmet, amikor több botrányos fellépésük is nyilvánosságra került.

A botrányos cselekedetek tetejébe pedig nemrég az is kiderült, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara esztendőkön át tízmilliós mulatságok keretében tartotta a testület különféle rendezvényeit, évértékelőit.

A cikk szerzője szerint a képzetlen végrehajtók dinom-dánomozásának és külföldi pazarló útjainak egy újabb szakasza érkezett el: jogi diploma nélkül repülnek.

Forrás: MN

Iratkozzon fel hírlevelünkre