A magyar állam és az egyház közösen segít a Srí Lanka-i rászorulóknak

Mint ismeretes, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Állandó Tanácsa gyűjtést hirdetett a Srí Lankán húsvétvasárnap elkövetett terrortámadásban meghalt áldozatok hozzátartozóinak megsegítésére és a károsodást szenvedett templomok helyreállításának támogatására.

Tavasszal, a merényletet követően a magyar kormány a Hungary Helps Program keretében azonnali gyorssegéllyel próbálta enyhíteni a keresztényellenes terrortámadás következtében árván maradt gyermekek helyzetét, amely segítségnyújtás a Srí Lanka-i bíborost mélyen megérintette, és köszönetét fejezte ki a magyar állam felé.

Most az MKPK szervezett gyűjtést az áldozatok hozzátartozóinak megsegítésére és a károsodást szenvedett templomok helyreállításának támogatására, amelynek eredményeként több mint 39 millió forint adomány gyűlt össze. Ehhez csatlakozott a Külgazdasági és Külügyminisztérium: az egyházi gyűjtés összegét 11 millió forintos gyorssegéllyel egészítette ki.

Malcolm Ranjith bíboros, Colombo érseke levélben fejezte ki köszönetét a támogatásért, amellyel a Magyar Katolikus Egyház és a Külgazdasági és Külügyminisztérium szolidaritását fejezte ki az áldozatok hozzátartozói felé. – Hálás köszönetet mondok, és népem nevében biztosítom Önöket, hogy a felajánlott összeget az érintettek megsegítésére fordítjuk – adta hírül a katolikus.hu, amely cikkében emlékeztet: az április 21-én reggel elkövetett terrortámadás kifejezetten keresztények ellen irányult. Az ország lakosságának körülbelül 7 százaléka keresztény, legnagyobb részük katolikus vallású.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága megköszönte az adományokat, amelyeken keresztül segíteni tudta a Srí Lanka-i keresztény testvéreket.

Forrás: katolikus.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre