Király Nóra: Ideje búcsút venni a nyártól!

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja alapítójának gondolatai az ősz első napjain, amikor ideje búcsút venni a nyártól minden szépségével és nehézségével együtt.

„A nyár utolsó napjain mindig picit elszomorodom. Egye hamarabb sötétedik, a balatoni nyaraló teraszán egyre hosszabbak az árnyékok, máshova kell kiteregetni a vizes, kissé már megnyúlt fürdőruhát, és mintha nehezebben is száradna már” – írja a ficsakblog.hu-n.

A Balatonon a legszebb tölteni ilyenkor ezeket a napokat Király Nóra szerint.

„A végesség tudatában sokkal inkább észrevesszük a nyár mulandó értékeit: a szabadság, a természetközelség és a lassítás minden szépségét, a gyerekekkel együtt töltött, nyugalmas napokat, mikor a legnagyobb gondunk az, hogy ki megy el reggeliért, vagy mit főzzünk ebédre? Igazi élet-öröm!” – írja, de hiába szomorú a búcsú, nem lehet elfelejteni azokat a pillanatokat sem a nyár 11 hete alatt, amikor édesanyaként belénk hasít a gondolat: bárcsak szeptember elseje lenne már! Főleg, ha egyszerre több gyermek szórakoztatásáról kell gondoskodni egy egész nyáron át.

„Különböző korú gyerekeknél pedig hatványozottan jön elő a probléma. Mindenki mást szeretne, persze egyszerre! A kicsinek pisilnie kell, a 7 éves lelkizni akar, a 9 évesnek fessem ki a körmét, az egyik fiú moziba akar menni, a nagynak meg szervezzek focicsapatot.”

Sajnos a legnagyobb csáberőt a lusta nyári napokon a képernyők bűvölete jelenti, amely Király Nóra családjában sem ismeretlen. És mit tehet ez ellen egy édesanya? Felveszi a kesztyűt, elkobozza a kütyüket, és értékes programokkal szorítja ki a digitális valóságot – ami főleg több gyereknél nem két fillérbe kerül. Mindezekkel együtt szomorú a búcsú a nyártól.

„Mint egy kisbabára, 9 hónapot kell várnunk, hogy újra halljuk a tücskök hegedűszóját. De az igazán szép és fontos dolgok már csak ilyenek: a rájuk való vágyakozás is tanít megbecsülni az értéküket. Tudjuk, kell a hétköznapok rendszeressége az életünkben, de mi már most elkezdtük morzsolni az időt…” – zárja gondolatait.

Fotó: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre