Boros Imre: Nemzet, gazdaság, anya

A három fogalom szorosan összefügg, és ebben az anyák kiemelten fontos szerepet játszanak.

„A veretes, fősodorbeli balliberális olvasókat óvnám attól, hogy a következő sorokat olvassák, valójában azonban mégis örömmel töltene el, ha megtennék és okulnának” – kezdi sorait Boros Imre a magyarhirlap.hu-n.

Az óvást főként annak intézi, aki már a nemzet és az édesanya szótól szívrohamot kap, a nemzet pedig magát az elítélendő kirekesztést sugallja. Írásában éppen ennek a három fogalomnak a kapcsolatát vizsgálja.

A nemzet és gazdaság viszonyának értelmezése nem okoz különösebb nehézséget, már nehezebb az édesanyák, a nemzet és a gazdaság közti kapcsolatrendszer megvilágítása.

„Ez azonban látszólagos, és azért van, mert ezt a nyilvánvaló kapcsolatot az elmúlt évtizedek a feledtetés jótékonynak éppen nem nevezhető ködével leplezik. A dominánsan paraszti társadalomban, de még akkor is, amikor a városiasodás tömegeket vonzott az iparba, természetes volt a többgyerekes család. A gyermektelen családok pedig ki voltak téve a közsajnálatnak. A paraszti családba született öt vagy több gyermek logikus értelmet nyert, részint azért, mert sajnos akkor még magas volt a gyermekhalandóság, a fő ok azonban sokkal gyakorlatiasabb volt: legyen, aki a gazdaságot tovább műveli, idősödő szüleit eltartja, esetleg az agglegényt vagy pártában maradt testvért is gondozásba veszi” – írja.

Véleménye szerint akkor a gyermek még áldás volt, és az anya is áldott állapotban volt nem pedig terhesnek nevezték.

„Szülőanyák nélkül ugyanis veszélyben a nemzet fennmaradása, és dolgos kezek fogytán elgyengül a nemzet gazdasága is. A nemzet fennmaradásához és a gazdaság egészséges fejlődéséhez a kulcs az édesanyáknak a kezében van. A kérdés, hogy mi történt az elmúlt évtizedekben, hogy a kulcs egyre kevésbé nyitja a zárat a gazdasághoz és a nemzethez? Miként történt a ma már kóros és kártékony eltérítés az anyai küldetéstől?” – teszi fel a kérdést.

És hogy mi a válasz? Boros Imre szerint az anyai hivatást elutasítók módszeres ösztönzésével és az anyai hivatás mellett kitartók módszeres büntetésével.

„Ajánlatos a nemzet fennmaradása és a gazdaság működési zavarainak elkerülése érdekében, hogy a terhekben legalább illő módon őket is részesítsük, fordítsuk meg a trendet, hogy az anyasági hivatást választók kerüljenek előnybe.”

A teljes írás itt olvasható.

.

Iratkozzon fel hírlevelünkre