Órák alatt összegyűltek Tarlós István főpolgármester-jelöléséhez az ajánlások

Alig néhány óra alatt összegyűltek Tarlós István, a Fidesz-KDNP által támogatott főpolgármester-jelölt ajánlásai – jelentette be a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté tájékoztatása szerint az induláshoz szükséges ajánlások több mint kétszeresét, több mint 12 ezer aláírást hétfő délelőtt adják le a Nemzeti Választási Irodán, ahol ezt követően hivatalosan is nyilvántartásba tudják venni a jelenlegi főpolgármestert, elsőként a jelöltek közül.

A politikus szerint ez világosan mutatja, hogy Tarlós István élvezi a budapestiek támogatását és a főváros lakói értékelik a főpolgármester elmúlt kilenc évben végzett munkáját.

A Fidesz fővárosi elnökeként Kocsis Máté elmondta: bár Tarlós István nem tartozik a kormánypárt kötelékébe, az elmúlt kilenc évben vitán felül álló eredményeket ért el. Hozzátette: 2010 előtt korrupciós botrányoktól volt hangos a főváros, köztük az akkori városvezetéshez kötődött Magyarország történetének legnagyobb korrupciós botránya is – utalt az akkor még befejezetlen 4-es metró ügyére.

A kormánypárti politikus azt mondta, nem volt olyan közszolgáltató vállalat Budapesten, amelynek működésével kapcsolatban 2010 után ne indultak volna rendőrségi eljárások. Ezekben az ügyekben tett rendet erős kézzel Tarlós István – mondta Kocsis Máté, azt is kiemelve, hogy a Fidesz-KDNP a jövőben is támogatni fogja Tarlós István munkáját.

A Fidesz fővárosi aktivistái tovább folytatják a támogató aláírások gyűjtését, mert szeretnének minden budapestit tájékoztatni az elmúlt kilenc év eredményeiről – jelentette ki, rámutatva arra: önmagáért beszél, hogy a főváros biztonságos, rendezettebb és fejlődő város lett.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes az ajánlásokat megköszönve arról beszélt, ez a támogatás annak a bizalomnak a jele, amit 2010 óta kétszer is megadtak Tarlós Istvánnak, aki ezzel a bizalommal élni is tudott. Tarlós István azt is bebizonyította, hogy a legalkalmasabb ember Budapest vezetésére, hiszen a főváros az elmúlt kilenc évben békében és nyugalomban fejlődhetett, amihez a főpolgármester a kormánytól is tudott támogatást szerezni – érvelt Szalay-Bobrovniczky Alexandra.

A magyar főváros az egyik legélhetőbb és legvonzóbb hely Európában – mondta a főpolgármester-helyettes, felidézve, hogy Budapest nyerte el a Legjobb úti cél díját 2019-ben.

Rámutatott: Tarlós István kezében biztonságban van a főváros jelene és jövője is. A főpolgármester-helyettes az októberi helyhatósági választások tétjének nevezte, hogy Budapest továbbra is a folyamatos fejlődés, építkezés és a kiszámítható gazdálkodás útján maradjon.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra hangsúlyozta, az ajánlások száma is azt bizonyítja, hogy a budapestiek nem szeretnék viszontlátni a városnak káros, egyéni politikai ambíciókat szolgáló botránypolitizálást.

Forrás: MTI