Ha a szocialistákon múlt volna, akkor most se ingyenes tankönyv, se családi adókedvezmény nem lenne

Ha a szocialistákon múlt volna, akkor se ingyenes tankönyv, se ingyenes étkezés, se családi adókedvezmény nem lenne – írta közleményében a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt arra reagált, a szocialista Bangóné Borbély Ildikó budapesti sajtótájékoztatóján vitatta, hogy a tanévkezdés évről évre kisebb terhet jelentene a családoknak.

A Fidesz a közleményben hangsúlyozza: ha a szocialistákon és a többi ellenzékin múlt volna, akkor a tanévkezdésre készülő gyermekes családokon sokkal nagyobb teher lenne. Az ellenzék ugyanis nem támogatta sem a családi adókedvezmény emelését, sem az ingyenes gyermekétkeztetésre, sem az ingyenes tankönyvprogramra fordított összegek emelését.

Tájékoztatásuk szerint a kormány támogatásának köszönhetően ebben a tanévben is hatszázezer gyermek étkezik ingyen vagy kedvezményesen, és több mint egymillió diák kap ingyen tankönyvcsomagot.

Hozzátették: 2010 óta a gyermekes családok költségvetési támogatása 2,5-szeresére, az ingyenes tankönyvprogramé több mint duplájára, az ingyenes gyermekétkeztetésé pedig háromszorosára emelkedett.

Forrás: MTI    MTI Fotó: Marjai János