Potápi: a családi táborok erősítik a nemzeti összetartozást

A családi táborok erősítik a nemzeti összetartozást, összehozzák a magyar családokat, gyermekeket – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hétfőn Szerencsen, a külhoni nagycsaládosoknak szervezett Kolompos Tábor megnyitóján.

Potápi Árpád János szólt arról, hogy a táborba 38 külhoni magyar nagycsalád, 163 felnőtt és gyermek érkezett a Kárpát-medence minden tájáról – Erdélyből, a Vajdaságból, a Felvidékről és Kárpátaljáról – a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városba a nemzetpolitikai államtitkárság támogatásával, amely a táborozás minden költségét állja.

A határon túli magyar családoknak szervezett egyhetes tábor a 2019 a külhoni magyar gyerekek éve program keretében valósul meg – tette hozzá.

Gyerekek játszanak a külhoni nagycsaládosoknak szervezett Kolompos Táborban a szerencsi Rákóczi-várban 2019. július 29-én. – MTI/Vajda János

Az államtitkár újságíróknak elmondta, 2012 óta hirdet a nemzetpolitikai államtitkárság tematikus éveket, és immár második éve fordulnak a családok felé.

Résztvevők a külhoni nagycsaládosoknak szervezett Kolompos Táborban a szerencsi Rákóczi-várban 2019. július 29-én. – MTI/Vajda János

Kiemelte: a társadalom és a nemzet alapja a család, a családok támogatása révén a teljes Kárpát-medencei magyarsághoz kívánnak szólni, hiszen a családok megerősítése az élet minden területére kihat.

MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre