Megkezdődött a területzár a Városligetben

A honvédség tűzszerészei sikeresen kiemelték a második világháborús, szovjet gyártmányú, 100 kilogrammos rombolóbombát a Városligetnél – közölte a fővárosi kormányhivatal pénteken, valamivel dél előtt a honlapján.

Az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út kereszteződéséhez közel eső területen, egy zárt építkezésen találták korábban a rombolóbombát.

Rendőrök és tűzszerészek a Városligetben, ahol egy második világháborús, szovjet gyártmányú, 100 kilogramm tömegű rombolóbombát hatástalanítanak a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szakemberei 2019. július 26-án. – MTI/Illyés Tibor

A környékbeli utcák lezárását feloldották, megindulhat a forgalom, a lakók visszatérhetnek a lakóhelyeikre. A BKK járatai hamarosan a megszokott útvonalon közlekednek – írta közleményében a kormányhivatal.

A Fővárosi Önkormányzat Rendészet munkatársai a lezárt Dózsa György út és Damjanich utca kereszteződésben a Városligetnél 2019. július 26-án. – MTI/Illyés Tibor

***

A fővárosi kormányhivatal a honlapján azt írta: a Városliget művelet alá vont területét és annak 500 méter sugarú környékét a rendőrség lezárta, oda már sem autóval, sem gyalogosan nem lehet bemenni.

A lezárt területet a lakosság és az ott dolgozók elhagyták. A BKK érintett járatai a területet elkerülik.

A Városliget Ajtósi Dürer sor és Dózsa György út kereszteződéséhez közel eső részénél egy zárt építkezésen egy második világháborús, szovjet gyártmányú, 100 kilogramm tömegű rombolóbombát azonosítottak be a tűzszerész katonák. A robbanószerkezet hatástalanítását a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szakemberei hajtják végre.

MTI

Lakosok a befogadóhelyen a VII. kerületi Baross Gábor Általános Iskolában 2019. július 26-án. Az oktatási intézménybe a Városligetben az Ajtósi Dürer sor és Dózsa György út kereszteződéséhez közel eső részénél egy zárt építkezésen előző nap talált második világháborús, szovjet gyártmányú, 100 kilogramm tömegű rombolóbombát hatástalanítása miatt érkeztek az emberek. A művelet idejére a környéken élők és dolgozók biztonsága érdekében mintegy 500 méter sugarú körben rendelt el a rendőrség kiürítést, ez a VII. és a XIV. kerületben összesen mintegy 3500 embert érint. A két kerületben egy-egy befogadóhelyet jelöltek ki. – MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre