Az arctalan Facebookon több a barát

18-40 évesek internethasználatát feltérképező reprezentatív kutatásból kiderült: a 18-40 évesek online sokkal szókimondóbbak, 70 százalékuk nem ismeri személyesen minden online ismerősét, a kollégákkal azonban meglepően sokan chatelnek.

A közösségi oldalakon kommentelők közel fele fel sem vállalja személyes adatait. Inkognitóban kommunikálnak, anonim módon keverednek csak konfliktusokba.

– Az elvégzett felmérés arra is rávilágít, hogy a 18-40 éves korcsoportban minden ötödik személyt ért már zaklatás közösségi oldalon. Az így, nem tudatosan megosztott saját tartalmak még mélyebb, hosszabb távú sérüléseket tudnak okozni – tudta meg a Hirado.hu Szabó Zsófiától, a Lounge Group kutatási divízióvezetőjétől.

Minden negyedik válaszadó szókimondóbb online, mint a személyes beszélgetések során. A kommentek megírásától azonban többen félnek, ezért inkább mellőzik vagy arc nélkül írják meg azokat.

A megkérdezett korosztály 90 százaléka naponta használja a Facebookot, ám a válaszadók 70 százaléka nem ismeri minden online ismerősét, amely inkább a fiatalabbakra jellemző. A kollégákkal történő kapcsolattartásra is inkább a fiatalok használják a social media oldalait, ők a megkérdezettek ötven százalékát teszik ki.

Forrás: Hirado.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre