Iszlamisták, neonácik és bűnözők is jelentkeztek a német hadseregbe

A német hadsereg, a Bundeswehr az elmúlt két évben 63 jelentkező felvételét tagadta meg biztonsági okokra hivatkozva, voltak köztük szélsőségesek, iszlamisták és bűnelkövetők is.

A Baloldal nevű párt frakciójának kérdésére a védelmi minisztérium arról számolt be, hogy 21 neonáci és úgynevezett, a demokratikus Németországot megkérdőjelező “birodalmi polgár” (Reichsburger), 12 iszlamista, két baloldali szélsőséges és több bűnöző jelentkezését utasították vissza – írták a Funke Médiacsoport lapjai.
    

Két esetben a német elhárítás által már szélsőjobboldali szervezetként megfigyelt Identitárius Mozgalom tagjainak felvételét tagadta meg a hadsereg. Hat jelentkezőnél pedig “idegen szélsőségesség” gyanúja igazolódott be.
    

2017 júliusa és 2019 júniusa között 43 775 ember jelentkezett a Bundeswehrbe. A hadseregben történt szélsőjobboldali incidensek miatt két évvel ezelőtt rendelte el a védelmi minisztérium minden jelentkező átvilágítását. Többségüknél a katonai elhárítás semmi gyanúsat nem talált, 1173 esetben viszont alaposabb vizsgálatot rendeltek el.

Forrás: MTI   Fotó: I, Sonaz, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2547521

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre