Orbán-Bach találkozó: Budapest elismert sportfőváros

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) fennállásának 125. évfordulójáról és a nemzetközi sportvilág legfontosabb kérdéseiről egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök és Thomas Bach, a NOB elnöke csütörtökön a Karmelita kolostorban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A NOB elnöke, aki maga is tőröző olimpiai bajnok, a budapesti vívó-világbajnokság megnyitójára érkezett Budapestre. A megbeszélésen, melyen részt vett Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár is, a miniszterelnök gratulált Thomas Bachnak ahhoz, hogy az általa vezetett szervezet június végén fennállásának immár 125. évfordulóját ünnepelhette, és ez alkalomból átadták a NOB új, modern székházát, az Olimpiai Házat a svájci Lausanne-ban.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach találkozója a Karmelita kolostorban. – MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

Orbán Viktor emlékeztetett: a szervezet alapítói között magyar ember is volt, Kemény Ferenc, az azóta eltelt időszakban pedig nyolc magyar tagja volt a bizottságnak.

Orbán Viktor miniszterelnök és Thomas Bach a Karmelita kolostorban. – MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

Thomas Bach elismerését fejezte ki a budapesti nemzetközi sportesemények sikeréért.

Orbán Viktor (j) és Thomas Bach (b) találkozója a Karmelita kolostorban. Szemben középen Fürjes Balázs nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos. – MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

A megbeszélésen elhangzott: Budapest mára vitathatatlanul a világ egyik legjelentősebb sportfővárosa lett, köszönhetően a magyar sport sikereinek, a magyarok sportszeretetének, valamint annak, hogy Budapest mindig jó házigazda; Európa kellős közepén könnyen megközelíthető bárhonnan, Magyarország pedig a világ egyik legbiztonságosabb országa.

MTI