Fából vaskarika a zöld baloldal

A baloldal az erőltetett „haladás” és iparosítás híve volt mindig, nem a környezeti értékőrző fejlődésé. Vass Krisztián, az Agrárminisztérium tanácsadója arra lett figyelmes, hogy a webes keresőprogram nem tudja értelmezni a „zöld jobboldal" szókapcsolatot. Ebből kiindulva érdekes és értékes következtetéseket vont le a szemünk előtt látható balliberális zöldiségről a Magyar Hírlap oldalán publikált cikkében.

Tudják, mi történik, ha a legnépszerűbb világhálós keresőprogramba beütjük, hogy „zöld jobboldal”? Új keresési javaslatot ad, eredeti szándékunkat zöld baloldalra javítva! – osztja meg internetes tapasztalatát Vass Krisztián a Magyar Hírlap oldalán. A jelenséghez kapcsolódóan rámutat a dolog fonákjára:

a baloldal az erőltetett „haladás” és iparosítás híve volt mindig, nem a környezeti értékőrző fejlődésé. Ezért hát fából vaskarika a zöld baloldal.

Míg korábban egyértelmű volt, hogy ki melyik oldalon áll, addig mára összekeveredtek a szerepek. Legalábbis retorikai szinten. A kádári utódpárt (vagy pártok) ma a zöld politikát tűzték zászlajukra egyéni haszonszerzés céljából.

Vass Krisztián cikkében tisztába teszi a politikai pecsenyéjüket a zöld politika tüzénél sütögető balliberálisokat: A liberális tábor programokat ír, szlogeneket gyárt, kampányt szervez – a jobboldal kiszámítható jövőt ad a környezetügynek: teszi a dolgát.

A cikk szerzője példákat is hoz az álzöld pártok leleplezésére. A baloldal ügyetlen környezetpolitikusai védik a Városligetet az Orbán-kormánytól, nehogy a kormányprojekt révén nagyobb zöldfelület legyen Budapest közepén. 

– Az élet alapvető törvényeivel szállnak perbe, mikor egyenlőségpárti ideológiát vallanak. Hiszen a különbözőség: érték. Ebben rejlik az egyenlőtlenség alapvető ténye, amely nem „igazságtalanság”, hanem természeti törvény.

A baloldal azonban mint egy fekete-fehér tévé elszürkíti a valóságot

– összegzi leleplező írását Vass Krisztián, az Agrárminisztérium tanácsadója.

Forrás: MH

Iratkozzon fel hírlevelünkre