A Szentírásból idézett, ezért kiküldték a tanteremből

Washington államban egy diákot kétszer is kiküldtek az osztályteremből, mert a Bibliából idézett. A 12 éves fiú, Sibusiso videójában azt üzeni sorstársainak, hogy merjenek felszólalni hitük védelmében.

A 12 éves diák történetét egy jogvédő szervezet, a Pacific Justice Institute tette közzé. Sibusiso egy Washington állambeli iskolába jár, ott történt az alábbi eset:

„Egyik nap az iskolában arról beszélt a tanár, hogy nincs semmi kivetnivaló abban, ha valaki egy azonos nemű emberrel szexel. Akkor felálltam és azt mondtam: ez nem helyénvaló. Sem egy azonos nemű emberrel, sem házasságon kívül nem helyénvaló szexelni” – idézte fel a történteket a diák.

A tanár ezt követően – Sibusiso megszólalásán feldühödve –, kiküldte őt az óráról. Néhány nappal később aztán ismét egy hasonló eset játszódott le. 

Akkor nyelvtanórán a diákok a szólásokról és közmondásokról tanultak. Sibusiso ennek kapcsán a Példabeszédek könyvéből hozott fel egy biblia idézetet: „Távol maradni a perpatvartól: dicsőség, a bolond mind belekeveredik” [Példabeszédek könyve, 20:3]. A tanár reakciója ebben az esetben is az volt, hogy kiküldte őt az óráról.

Sibusiso édesanyja az esetekre reagálva a fent említett jogvédő szervezetet kereste fel, amely levélben közölte az intézménnyel: kötelezőek biztosítani a diák számára azt a jogot, hogy kifejezze saját vallási nézeteit.  Azóta nem fordult elő újabb, az előzőekhez hasonló eset.

A 12 éves fiú a vele történekről ebben a videóban számolt be: 

 

Az általános iskolás diák a videó által arra szeretné biztatni sorstársait, hogy merjenek felszólalni az őket érő igazságtalanságok ellen.  „Csak azt szeretném mondani azoknak, akik hozzám hasonló helyzetben vannak, hogy ne féljenek, és merjenek kiállni azért, ami helyes, mert Isten meg fogja őket jutalmazni cselekedetükért. 

Bármennyire is próbálnak bennetek megfélemlíteni, merjetek felszólalni a hitetek védelmében!” – mondta. 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre