Német lap: nem zárható ki, hogy Merkelnek komoly betegsége van

Második alkalommal tört rá rosszullét Angela Merkelre, ezúttal egyik minisztere beiktatásán. A másfél héttel ezelőtti esetet a stábja a meleg időre fogta, most azonban ugyanez nem szabadtéren, hanem egy légkondícionált szobában történt meg. A Focus német újság online kiadása egy orvost kérdezett meg a kancellár rejtélyes rosszullétéről.

Jakob Berger, a Bajor Háziorvos Szövetség elnöke a lapnak azt mondta: látva a második rosszullétet, nem zárja ki, hogy Angela Merkelnek komolyabb betegsége van. Úgy fogalmazott: „mivel az eset megismétlődött, sürgősen tisztázni kell, hogy mi állhat a háttérben. Amilyen gyorsan csak lehet.”

Merkel első rosszulléte Zelenszkij ukrán elnök társaságában

 

Berger úgy folytatta: egy olyan politikus, mint Angela Merkel, akinek minden pillanatban figyelnie kell, aki időpontról időpontra éli az életét, erősen el tudja nyomni az ilyen problémákat, ugyanakkor az orvosainak most sürgetniük kellene néhány vizsgálatot.

Merkel második rosszulléte az államfő mellett, minisztere beiktatásán

A szakember szerint Merkelnek a pénteken kezdődő G20 csúcsra sem szabadna elutaznia. Ehelyett egy MR vizsgálatot kellene elvégezni, hogy az idegrendszeri zavarokat ki lehessen zárni. Ezzel ellentétben – a német kormányszóvivő tájékoztatása szerint – Merkel ott lesz Japánban a G20-ak találkozóján.

Forrás: Focus.de

Iratkozzon fel hírlevelünkre