Szépen csomagolt meleglobbi

Sir Elton Hercules John hatszoros Grammy-díjas és Oscar-díjas brit zeneszerző, zenész, énekes és lovag a legmagasabb rangú francia polgári kitüntetésben részesült.

Bal oldalon Elton John, jobbra Emmanuel Macron francia államfõ a párizsi elnöki hivatal, az Élysée-palota elõtt tartott ünnepségen, amelyen Marcon a legmagasabb rangú francia állami elismeréssel, a Becsületrenddel tüntette ki brit zenészt. Fotó: MTI/EPA/AP Pool/Lewis Joly

Emmanuel Macron francia államfő a Francia Köztársaság Becsületrendjével tüntette ki a 72 éves zenészt. Kétségtelen, hogy Elton John megérdemel minden díjat, ami szakmai munkásságát minősíti, hiszen az énekes tehetségét világszerte elismerik.

Ellenben meglehetősen átlátszó húzás Emmanuel Macron részéről, hogy éppen a „pride hónapban” tüntetett ki egy homoszexuális hírességet – aki nem mellékesen brit, és kb. annyi köze van a franciákhoz, hogy van náluk egy háza.

Ugyan az eseményen elmondott beszédében Elton John az AIDS elleni harc fontosságát hangsúlyozta, jelenléte azonban nyilvánvalóan maga is üzenetként működött, a híresség ugyanis annak idején az egyik első zenész volt, aki kiállt az LMBT-közösség mellett – vélhetően (többek közt) ezért is részesülhetett a a franciák kitüntetésében.

Vajon családbarát országért küzdő celebek mikor fognak hasonló francia elismerésben részesülni?

Címlapfotó: MTI/EPA/AP Pool/Lewis Joly  Forrás: Vadhajtások.hu

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre