Tarlós: Kálmán Olga még az önkormányzati törvényt sem lapozta át

A brüsszeli elismerésben részesült Budapest főpolgármestere a Magyar Hírlapnak adott interjújában elmondta, egyáltalán nem izgul az ellenzéki előválasztás második fordulója miatt. Az indulók közül Kálmán Olgáról egyszerűen semmi nem jut eszébe, viszont becsüli a három résztvevőn kívül induló jelölteket. Karácsony Gergelyt nem tartja nagy igazmondónak, Kálmán Olgát pedig hozzáértőnek. A momentumos jelöltről neki sincs semmi fogalma. Októberben nem Orbán Viktort kell legyőzniük, hanem engem – teszi egyértelművé Tarlós István, aki nem minden kérdésben van a kormányfőével azonos állásponton.

Kálmán Olga, indulóként, még az önkormányzati törvényt sem lapozta át – jellemezte Tarlós István az ellenzéki jelölteket, aki még nem találkozott senkivel, aki a korábbi kisvállalkozást folytató momentumos jelöltet ismerte volna. Karácsony Gergely annak ellenére, hogy első ciklusos polgármester a Fővárosi Közgyűlés munkájában gyakorlatilag részt sem vett, ellenben Zuglóban teljes káoszt okozott a tevékenysége. – Egyébként pedig ő az a jelölt, akivel Gyurcsány Ferenc épp most takarította fel a mosdót – tette hozzá a főpolgármester.

– Nekem az előválasztással kapcsolatban a huszonegy is páros. A választópolgárok pedig nem hülyék, hogy ne látnának át a szitán – mondta.

Tarlós István nem gondolja, hogy a Fidesz által pórázon lenne tartva. Vannak vitái a kormánnyal, ám az bizonyos, hogy az illegális migráció, a nemzetállamiság, az európai keresztény kultúra és a családpolitika ügyét jól képviselik, illetve kezelik. – A miniszterelnök amúgy a politikai szövetségesem, és nem a bensőséges barátom, még csak azt sem lehetne mondani, hogy mindenben egyetértenénk, amely a megalakult a budapesti közfejlesztési tanács munkájában is érzékelhető:

ugyanolyan szavazatom van, mint a miniszterelnöknek, a távlati fejlesztések tekintetében pedig vétójogom.

A testület által eddig elfogadott terveket ráadásul a kormány kivétel nélkül jóváhagyta.

Ugyanezt a függetlenséget nem tapasztalja az ellenzéki jelöltek esetében, akik közül Kálmán és Karácsony is Gyurcsány lekötelezettjei. Az előválasztás résztvevői valamennyien jobban, következetesebben kiszolgálnák Gyurcsányt, mint én a kormányfőt – vélekedett.

Mint mondta, Karácsony olyan ügyek élére szeret állni, amiket korábban maga rontott el, utalva ezzel a parkolási maffiának nevezett jelenségre.

Fotó: Pixabay

Arra az ellenzéki vádra, miszerint ő tette tönkre a várost, Tarlós István számtalan sikeresen elvégzett fővárosi projektet sorol fel az interjúban, illetve megemlíti a Brüsszelből érkezett elismerést, amely szerint „Európa legjobb úti célja Budapest”. – Miért is kellene lecserélni akkor ezt a városvezetést? – teszi fel az interjú végén Budapest főpolgármestere a költői kérdést.

A teljes interjú az elvégzett budapesti fejlesztések teljes felsorolásával és a jövőbeni tervekkel itt olvasható.

Forrás: MH

Iratkozzon fel hírlevelünkre