Az egészségügy ideális ellenzéki frontszakasz

Ballai Attila a Magyar Nemzetben egyik nyugat-európai államot – Németország, Norvégia, Nagy-Britannia – sorolja a másik után, ahol az egészségügy színvonala bedőlni látszik. Tökéletes vagy legalább annak a határát súroló egészségügy még soha, sehol a világon nem létezett – írja a szerző, aki szerint éppen az előző oknál fogva a „rossz ez az egészségügy" kártyát a politikában az ellenzéki haszonlesők húzzák elő rendszerint.

Az egészségügy a földkerekség valaha volt legnagyszerűbb kormányának tablóképén is paca lenne – fogalmazza meg cikkében Ballai Attila. Úgy véli, az egészségügy kérdésében Magyarországon különösen kedvelt ellenzéki frontszakaszról beszélhetünk.

– Mert, ha az örökké depresszív-agresszívan morcos vagy az ­állandóan viháncoló, táncra perdülő, az egykori és a mai szipus benyomását keltő „honanya”, valamint a valósággal és az elemi logikával már távoli viszonyt sem ápoló képviselő úr olykor csupán annyit mond, hogy több pénz kell a borzalmas állapotban lévő egészségügyre, már ezzel abba az illúzióba ringathatja magát és beszűkült környezetét, hogy ő bizony politikus, azaz történelmi léptékű személyiség – írja Ballai Attila.

– A gyors, olcsó és magas színvonalú egészségügyi szolgáltatás hármasából egyszerre csak kettő teljesülhet – állapítja meg a szerző, aki szerint évezredes adósságot kell behozni az egészségügy területén, mert mindig arra jutott a legkevesebb figyelem és pénz. – Az egészség nem, csak a betegség üzlet – mutat rá a cikk írója, nyugat-európai példákkal alátámasztva, hogy külföldön se rózsásabb a helyzet ezen a területen.

A teljes írás itt olvasható.

Forrás: MN

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre