A városvezetés szaktudást igényel

A baloldal előválasztási hisztériájának köszönhetően mára eljutottunk oda, hogy boldog-boldogtalan elhiszi magáról, képes lenne vezetni a fővárost – fogalmazza meg Jobbágyi Zsófia a Magyar Hírlap hasábjain.

Ha már pazaroljuk arra az időnket és figyelmünket, hogy rangsoroljuk az ellenzéki jelöltek kvalitásait, mind közül Karácsony Gergely tűnik a „legalkalmasabbnak” közülük a városvezetési feladatra – véli Jobbágyi Zsófia, aki azért hozzáteszi: a Zuglót jóformán csődbe juttató polgármester nem a kvalitásai miatt került a szégyensor elejére, pusztán csak azért, mert közülük egyedül ő látott közelről Fővárosi Közgyűlést.

– Tényleg ennyire egyszerű lenne egy közel kétmilliós nagyváros vezetése? – teszi fel a kérdést a cikk szerzője. Mindannyian tudjuk, hogy egyáltalán nem. Az ellenzéki jelöltek bátorságát leginkább ahhoz a nárcisztikus beteg viselkedéséhez lehet hasonlítani, aki orvosa távollétében úgy gondolja, elvégzi önmagán a vakbélműtétet, gondolván biztosan fog az neki menni. De eszünkbe juthat Mr. Bean emlékezetes fogorvosi jelenete is.

Karácsony Gergely hátából még kiáll a DK és Gyurcsányék által beledöfött kés.

Ennek ellenére úgy nyilatkozik, hogy ősszel már ő vezeti – ellenzéki többségben (!) –Budapestet. Kálmán Olga „sziklaszilárd” önbizalmát a korábban szerzett hírigazgatási tapasztalataira építi – írja Jobbágyi Zsófia, aki javasolja minden önjelöltnek: érdemes lenne kissé áttanulmányozniuk a jelenlegi főpolgármester kvalitásait, mielőtt könnyelmű kijelentéseket tesznek. 

– Azt hiszem, nem túlzás azt állítani,

ha összeadjuk a kihívók városvezetői tapasztalatait és kvalitásait, amik alkalmassá tehetik őket a posztra, még együtt sincsenek pariban a jelenlegi főpolgármester szakmai múltjával

– fogalmaz a szerző, aki ezek után egyértelmű összegzést ad a roncsderbi potens tagjainak viaskodásairól: a városvezetés szaktudást igényel. Az ellenzéki jelölteknek viszont pont az nincs.

Forrás: MH

Iratkozzon fel hírlevelünkre