Az MSZP szövetségre lépett a DK-val, legalábbis Szanyi Tibor ezt állítja

A Hír TV birtokába került az a levél, amit Szanyi Tibor írt az MSZP elnökségének, és amiben a szocialista politikus kérdőre vonta a vezetőséget, hogy pártja miért „a DK-t gazdagítja" egyetlen EP-mandátumával.

A politikus korábbi levelében is erős kritikát fogalmazott meg, amikor is az MSZP-t élőhalottnak és korrupt bandának nevezte. Mint írta: egy degenerálódó belterjes klub, ahol 20-30 emberből jó, ha egy gondolja, hogy szükség lenne a pártra.

Legfrissebb irományában pedig Szanyi Tibor az Európai Parlament második legnagyobb pártcsaládjának, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének június 11-i frakcióülésére hivatkozik, ahol Udo Bullmann frakcióvezető már azt is bejelentette, hogy a pártcsalád „immár öt fős magyar delegációját” – amelyben 4 DK-s és 1 MSZP-s képviselő foglal helyet – Molnár Csaba, a DK képviselője vezeti majd. 

Archív: Szanyi Tibor EP-képviselő érkezik a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országos tisztújító kongresszusára a Villányi úti Konferenciaközpontba  Fotó: MT/Máthé Zoltán

Szanyi ezt azon az alapon kifogásolja, hogy jelenleg  hivatalban lévő EP-képviselőként nem értesült arról, hogy a szocialista EP-képviselők összeültek volna, és döntöttek volna arról, hogy közös delegációt hoznak létre a DK képviselőivel.

A szocialista politikus ezt úgy értelmezte, saját pártja megállapodást kötött a DK-val, amelynek keretében csatlakoztak a Molnár Csaba vezette DK-s képviselőkhöz. Levelében az alábbi kérdést tette fel az elnökségnek:

„Érdeklődöm, van-e bármelyikőnknek bárminemű információja arról, hogy elnökségünk mikor és milyen formában, illetve tartalommal döntött a DK csoportjával való egyesülésről, ugyanis jelen helyzetben az a kép alakult ki, hogy az MSZP a DK-t gazdagítja egyetlen mandátumával az Európai Parlamentben”. 

Az MSZP elnöksége, illetve elnöke, Tóth Bertalan egyelőre nem reagált Szanyi felvetéseire. 

Címlapfotó:MTI/Balogh Zoltán

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre