Matteo Salvini új frakciót alapít az EP-ben

Az új pártszövetség neve Identitás és Demokrácia lesz.

Salvini jobboldali pártszövetsége az EP ötödik legnagyobb csoportosulása lesz. A szövetség az Identitás és Demokrácia nevet fogja viselni.

A Die Presse szerint  összesen kilenc párt vesz részt a szövetségben, köztük a Marine Le Pen-féle Nemzeti Gyűlés, az AfD és az osztrák FPÖ. Ezzel szemben Nigel Farage Brexit Pártja nem tartozik majd a csoportosulásba. Előzetes információk szerint ez összesen 73 helyet fog jelenteni az új szövetségnek a 751 fős parlamentben.

A pártszövetségben várhatóan helyet foglal a korábban említettek mellett a Flamand Érdek nevű belga jobboldali párt, emellett a Finnek Pártja, a cseh Szabadság és Közvetlen Demokrácia, a Dán Néppárt és az Észt Konzervatív Párt is.

Több európai párt csak azért ült át a Zöldek frakciójába, hogy Salviniék két hely híján lecsússzanak a negyedik helyről, és az ötödiket foglalják el. Várhatóan ez az előny tiszavirág életű lesz, ugyanis a Brexit után a brit zöldpárti képviselők is elhagyják mandátumukat, így az Identitás és Demokrácia lesz a negyedik.

Forrás: Mandiner

Iratkozzon fel hírlevelünkre