Újabb állati jelzők ellenzéki oldalról

Cserép János az esztergomi Momentum elnökeként kezdte politikai pályafutását. A tavalyi országgyűlési választások előtt kilépett a pártból, mert nem értett egyet különutas politikájával. Jelenleg Márki-Zay Péterék körül legyeskedik. Az ellenzéki politikusokhoz hasonlóan ő is degradáló jelzőket választott az ellenfelei és azok szimpatizánsainak lehordására. Patkány és droid után féreg és tetű színesíti a sort. Állati!

Cserép János független jelöltként 1,49 százalékos eredményt sikerült elérnie a tavalyi országgyűlési választásokon. Az általa „jó csapatnak” nevezett körbe bekerülve Márki-Zay Péterék stílusát igyekszik felvenni a négygyermekes esztergomi családapa, eredetileg rendszer- és szoftverfejlesztő mérnök.

Most úgy döntött, elindul Esztergom polgármesteri székéért. Elmúlt vasárnapi blogbejegyzésében férgekhez és tetvekhez hasonlította politikai ellenfeleit: – A férgeket ki kell ásni, a tetveket meg kell tizedelni, és engedni kell ezt a jobb sorsra érdemes várost paraziták nélkül növekedni, virágozni, gyümölcsöt hozni – fogalmaz Cserép János.

Lassan szép kis gyűjteményünk állhat össze a degradáló, sértegető jelzőkből, amelyet – nagyobb eredmények felmutatásának hiányában – az ellenzékiek (a „patkányozó” MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó vagy a „droidozó” momentumos Kerpel-Fronius Gábor) vetnek oda az ellenfeleiknek.

Nagy lehet odaát a zűrzavar, ha az ellenzéki oldalon egymással versenyeznek a képviselők, hogyan tudnák elérni a választók ingerküszöbét. Azt gondolom, egy kicsit félrefogtak mindannyian: a magyar emberek nem vevők az állati alpári stílusra. Sok jóra persze nem számíthatunk: jelzőből még bőven akadhat, hiszen „nagy az Isten állatkertje”.

Forrás: Magyar Nemzet