Pünkösd a hegyen

Különleges lelki programmal ünnepelik pünkösdöt Sátoraljaújhelyen: a szombatról vasárnapra virradó éjszakán folyamatos szentségimádással ünnepelnek a Szár-hegyen.

Egész éjszakán át tartó lelki programra hívnak a karizmatikus megújulás jegyében Sátoraljaújhelyen: szombat estétől vasárnap reggelig különleges módon ünneplik a pünkösdöt a katolikusok.

A Szár-hegyen, a Szent István kápolnánál harmadik alkalommal rendezik meg az eseményt, melynek része a szentségimádás, a dicsőítés, a tanítás és a buzdítás. Idén először gyermek-szentségimádást is rendeznek, készülve a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

A programon jelen lesz dr. Ternyák Csaba egri érsek, az ünneplőkhöz tanítás formájában Szabó József, az egri szeminárium spirituálisa szól majd. 

Az összejövetel célja, hogy pünkösd ünnepe fenn a „Hegyen” a Szentlélekkel való személyes találkozás ajándékát hozza el minél több résztvevő számára. 

Az elmúlt évek tapasztalata alapján a programot immáron országos találkozóként hirdetik, az eseményre Felvidékről is várnak keresztényeket. 

Részletes információk a Hegyközi Karizmatikus Megújulás Facebook-oldalán.

 

Kiemelt kép: Szoboszlay Marcell, Benyus Anita – Hegyközi Karizmatikus Megújulás hivatalos Facebook-oldala.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre