Több mint 10 ezren követelik az abortuszpárti Cseh Katalin lemondását

Cseh Katalin örül

Több mint 13 ezren írták alá azt a petíciót, amely Cseh Katalin lemondását követeli, miután a Momentum EP-képviselője egy korábbi rádióinterjúban együtt nevetett az abortuszt egyszerűen botmixerhez hasonlító műsorvezetővel.

Ahogy azt a Vasarnap.hu is megírta, Cseh Katalin 2015 novemberében szülész-nőgyógyászként vendégeskedett a Klub Rádió műsorában, ahol Papp Réka Kingával az abortuszról is beszélgettek. A műsorban az azóta a Momentum színeiben politizáló Cseh kertelés nélkül kijelentette: véleménye szerint jó, hogy van abortusz, bár legalább azt hozzátette, sajnálja, hogy sokaknak kell élniük vele. Ugyanakkor nem rejtette véka alá nézetét, miszerint a magzatgyilkossághoz való jog alapvető.

Amikor Papp Réka Kinga egyszerűen botmixerhez hasonlította az magzatgyilkosság folyamatát, Cseh elnevetgélt a hasonlaton, és kijelentette, azt terjeszteni fogja saját köreiben is.

– Ami a műsorban elhangzott, az érzéketlen, kegyetlen és vállalhatatlan – mondja a Vasarnap.hu-nak Schittl Eszter, a CitizenGO kampányigazgatója. A szervezet néhány nappal ezelőtt indított aláírásgyűjtést, amelynek keretében bocsánatkérésre és lemondásra szólítják fel a Momentum EP-képviselőjét. Schittl hozzáteszi: amennyiben egy politikus mások halálán viccelődik, a kegyetlen megnyilvánulás elegendő okot szolgáltat arra, hogy távozzon a közéletből, ezt pedig Cseh Katalinnak is be kell látnia.

Ellentmondásos, hogy miközben pártja azzal kampányol, hogy tekintettel van a következő generációkra, és arra hív, hogy legyünk emberségesek, az EP-listát vezető politikus magzatok halálán tud nevetgélni – mutat rá Schittl Eszter. Kampányukkal kapcsolatban hozzáteszi: bár megpróbálták rájuk sütni karaktergyilkosság vádját, gondolkodásuk értékalapú, így bármely politikus mondta volna a fentieket, azonnal elindították volna az aláírásgyűjtést.

A kampányigazgató elmondta, CitizenGO elküldte az aláírásokat a Momentumnak és Cseh Katalinnak, válaszra azonban nem méltatták őket, ezért folytatják a gyűjtést.

Hasonlóan járt lapunk is: többek között arra voltunk kíváncsiak, hajlandó-e bocsánatot kérni a politikus, illetve elfogadhatónak tartja-e, hogy magzati életek kioltásáról, egyben nők százezreinek személyes drámájáról ilyen összefüggésben beszélgessenek egy rádióműsorban – válaszokat azonban nem kaptunk… 

 

Korábbi cikkünk a témában:

Cseh Katalin: Jó, hogy van abortusz

Iratkozzon fel hírlevelünkre