Spagetti gofrival

Érdemes a párunkra hangolódni: sok veszekedéstől óv meg mindkettőnket a közös nyelv kialakítása. Gyombolai Kocsis Fruzsina a Képmás.hu oldalán megjelent írásában arra mutat rá, milyen könnyen kialakulhat a konfliktus a férj és a feleség között csak azért, mert ugyanazokon a szavakon mást és mást értenek. Emiatt érdemes ráhangolódnunk a másikra – állítja a szemlézett cikk szerzője.

A nők számára a kommunikáció az összetartozás élményét adja – mutat rá a női gondolkodás mozgatórugóira Gyombolai Kocsis Fruzsina, aki az egy szálként tekeredő spagettihez hasonlítja a gyöngébbik nem agyműködését. Ettől a férfiak gondolkodása eltér: a gofri kis celláihoz lehet hasonlítani működését. Ezért nem tudnak ők telefonálni és mosogatógépet bepakolni párhuzamosan.

Míg egy kávézóban üldögélni, szemben a párunkkal a nők számára a kapcsolatot jelenti, addig a férfiak számára mindez üres fecsegés. A férfiak a kommunikációt a problémák megoldására használják.

Egy nő számára fontos, hogy egy házasságban meg tudják beszélni a problémákat. Ám ez mást jelent a nőnek és mást a férfinak. Ha a nő azt érzi, hogy a férfi nem akar beszélgetni, vagy nem annyit és akkor szeretne, mint ő, akkor sokszor arra következtet ebből, hogy mivel nem kommunikálnak, a férfi nem is szereti őt, sőt, házasságuk krízisben van, hiszen a nő számára a kommunikáció magát a kapcsolatot jelenti – írja a cikk szerzője.

Érdemes ennek érdekében előzetesen tisztázni, hogy a férjnek nem kell megoldani a neje által a kapcsolatuk megélése miatt megosztott adott napi elbeszélést. Az egyértelműen bevezetett és célja tekintetében tisztázott kommunikációval sok konfliktustól menekíthetjük meg kapcsolatunkat.

– Annak ellenére, hogy egy férfinak csak úgy beszélgetni sok energiát igényel, mégis vállalni érdemes. A párkapcsolatban ugyanis a kommunikációnak kitüntetett szerepe van, a legtöbb kapcsolati probléma a megfelelő párbeszéden áll vagy bukik – hangzik a jó tanács mindnyájunk számára.

A cikk teljes terjedelmében itt olvasható.

Forrás: Képmás.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre