Ferenc pápa: Segítsétek gyermekeiteket, hogy felfedezzék Jézus szeretetét!

Május 24-től megvásárolható az olasz könyvesboltokban a „YOUCAT gyermekeknek. Katolikus katekizmus a gyermekeknek és a szülőknek” a Szent Pál kiadó (Edizioni San Paolo) gondozásában. Ferenc pápa előszót írt a kötethez – adta hírül a Vatican News.

A gyerekekre és szüleikre szabott kérdések és válaszok gyűjteménye hasznos segítség a családban felmerülő hitéleti kérdések közös megvitatására és az azokkal kapcsolatos ismeretek hatékony elsajátítására. 

Ez a gyerekekre és a szülőkre van szabva, hogy az együtt töltött időben egyre többet olvassanak Isten szeretetéről és egyre jobban felfedezzék azt – fogalmaz Ferenc pápa a 240 oldalas könyv előszavában.

Egy új katekizmusról van tehát szó, ami elmagyarázza a hit alapvető igazságait színes ábrázolásokkal, a célközönségnek, az elsőáldozásra és a bérmálkozásra készülő 8-12 év közötti gyermekeknek megfelelő nyelvezettel.A megértést segítő, kérdés-válasz formájában mutatja be az egyes témákat, majd a lap alján a szülőknek, a hitoktatóknak és a nevelőknek szóló információk találhatók egy színes részben. Ezek ösztönzést adnak a gyermekekkel folytatott párbeszédhez – mutatja be a kötetet a Vatican News.

A gyerekek által feltett kérdések megválaszolása ugyanolyan fontos, mint a felnőtteké – emeli ki a pápa. A szülőket arra hívja, hogy szenteljenek erre időt: „Segítsétek gyermekeiteket, hogy felfedezzék Jézus szeretetét. Ez erőssé és bátorrá teszi majd őket. Rátok bízom a „Katekizmus a gyermekeknek” kötetet. Ne fáradjatok bele abba, hogy kérdéseket tegyetek fel és beszéljetek a hitetekről.

Forrás, fotó: Vatican News

Iratkozzon fel hírlevelünkre