Orbán Viktor tanácskozott a kínai népi gyűlés elnökével

Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten tanácskozott Li Csan-su-val, a Kínai Népköztársaság Országos Népi Gyűlése Állandó Bizottságának elnökével.

Orbán Viktor nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy fogadhatta a kínai házelnököt. Külön megköszönte, hogy abban az évben érkezett, amikor a magyar-kínai diplomáciai kapcsolat 70. évfordulóját ünneplik.

A miniszterelnök felidézte a közelmúltban Kínában tett látogatását, és azt mondta, a kapcsolat intenzitása jól mutatja, milyen szoros a két nép közötti barátság.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Li Csan-sut, a kínai parlament, az Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottságának elnökét a Karmelita kolostor előtt 2019. május 23-án. – MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Kiemelte: nagy tisztelettel tekint a Magyarországon működő kínai vállalatokra, amelyek komoly hozzájárulást jelentenek a magyar gazdasági teljesítményhez. Kína erőfeszítéseit a nemzetközi politikában is sokra értékelik – tette hozzá.

Orbán Viktor azt is elmondta, híve a kínai elnök nagy stratégiai tervének, a selyemút újraélesztésének, ezen terv megvalósításához sok sikert kívánt.

Orbán Viktor és Li Csan-su tárgyal a Karmelita kolostorban – MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Li Csan-su azt hangsúlyozta,

nagyra tartja Magyarország keleti nyitás politikáját, amely jelentősen előmozdítja a két ország közötti együttműködést. Hozzátette, a kínai-magyar kapcsolatok ugrásszerű fejlődést értek el az elmúlt években.

Orbán Viktor kínai látogatásakor pedig új szintre emelték a két ország közötti együttműködést – mondta.

Orbán Viktor és  Li Csan-su a Karmelita kolostor előtt – MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

A Kínai Népköztársaság Országos Népi Gyűlése Állandó Bizottságának elnöke azt mondta: örömmel látta, hogy Orbán Viktor vezetésével Magyarországon a társadalom rendezett, a lakosság életszínvonala javult.

MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre