Fülöp Attila: Célunk, hogy minél több gyermeken és családon segítsünk

Családi nappal zárult a Befogadlak! országjárás a Várkert Bazárban vasárnap. A gála egyben a nevelőszülői hivatást népszerűsítő programsorozat utolsó állomása volt.

Sztárok sora állt az ügy mellé, amelynek célja, hogy minden gyermek családban nőhessen fel. Fellépett mások mellett Oláh Gergő – aki a 11 vidéki állomás mindegyikén megjelent –, Janicsák Veca, Kollányi Zsuzsi és a Csík Zenekar. A Lélekzuhany gospel kórus is színpadra lépett, amelynek tagjai a gyermekotthonok lakóival énekelnek.

Lélekzuhany gospel kórus a Befogadlak Gálán / Fotó: Befogadlak / Hungarofest

A Befogadlak! program dalát is hallhattuk, amelyet közösen adtak elő sztárok és gyermekvédelemben élő gyerekek. A Várkert Bazár megtelt nevelőszülőkkel és állami gondozottakkal. Az érdeklődők megismerhették az ő hivatásukat és történetüket.

A Befogadlak! vasárnapi rendezvényén Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a Vasarnap.hu-nak elmondta:

Egy az ügy sokakat érint, nem csak a gyermekeket. – Ezt jól mutatja, hogy művészek, közéleti szereplők és gazdasági társaságok álltak mellénk a program során. Az a célunk, hogy minél több gyermeken és családon segítsünk – tette hozzá.

Az államtitkár kitért arra is, hogy ezt az ügyet nem csak politikusként, hanem apaként is átéli az ember, a saját családja is féltucat rendezvényen vett részt.

Fülöp Attila és Harrach Péter a Befogadlak Gálán / Fotó: Befogadlak / Hungarofest

Elmondta: abban nem lehet kompromisszumot kötni, hogy a gyermek családban nőjön fel. Minden vidéki állomás azt bizonyította, hogy az emberekben van jó szándék és érdeklődés, hogy segítsenek más családokon. Fontos visszajelzés volt, hogy a Várkert Bazárban gyakorlatilag az ország összes nevelőszülői hálózata valamilyen módon képviseltette magát.

A politikus kiemelte: a nevelőszülői hálózat egyik legnagyobb problémája, hogy a szülők naponta ütköznek átugorhatatlan falakba, mert a társadalom nem ismeri hivatásukat, ezért fél azoktól a kifejezésektől, mint „nevelőszülő” vagy „nevelt gyermek”. – Segítenünk kell abban, hogy ne tekintsenek rájuk másképp, mert gyakran, ha a gyermekről kiderül, hogy nevelt, egy fal ereszkedik le. Azt gondolom, hogy minden anyagi segítségnél fontosabb, hogy ezeket a falakat képesek legyünk lebontani – tette hozzá.

Kiemelt kép: Befogadlak / Hungarofest

A témában olvasásra ajánljuk:

Oláh Gergő: Vidámságot és szeretetet kell vinni ezeknek a gyerekeknek!

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre