Kövér: Közép-Európa jelenti a keresztény és nemzeti alapon nyugvó Európa jövőjét

Közép-Európa jelenti a keresztény és nemzeti alapjaihoz visszatérő Európa jövőjét – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken Drezdában, a Szászország tartományi parlament Merre tartasz Közé-Európa? című konferenciáján.

A házelnök vitaindító előadásában kifejtette, hogy a hagyományos pártpolitikai határokat egyre inkább felülíró, „civilizációs küzdelem” zajlik az Európát keresztény és nemzeti elven megtartani akaró erők és azon erők között, amelyek a kontinens jövőjét „posztkereszténynek és posztnemzetinek szeretnék látni”.

Wolfgang Sobotka, az osztrák Nemzeti Tanács elnöke, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Gerald Schubert moderátor (Der Standard), Richard Nikolaus Kühnel, az Európai Bizottság németországi delegációjának vezetője és Milan Stech, a cseh Szenátus alelnöke (b-j) a Szászország tartományi parlament Merre tartasz Közép-Európa? című konferenciáján Drezdában – MTI/Országgyűlés Sajtóirodája

Ebben a küzdelemben Közép-Európa lehet a mintaadó Európa nyugati fele számára – mondta Kövér László.

A 20. században „mi, közép-európaiak abban hittünk, a válságos történelmi időkben az adott számunkra erőt, hogy Európa a jövőnk”, a 21. században viszont már „úgy látjuk, az ad számunkra tartást, hogy Közép-Európa, azaz mi vagyunk Európa jövője” – emelte ki a Fidesz politikusa az Országgyűlés Sajtóirodája által az MTI-hez eljuttatott előadás szövege szerint.

MTI

Kövér László a Merre tartasz Közép-Európa? című konferencián Drezdában – MTI/Országgyûlés Sajtóirodája

Iratkozzon fel hírlevelünkre