Azbej Tristan: Az üldözött keresztényeknek sokat jelent, hogy valaki törődik a szenvedésükkel

Megható, reménykeltő, megtisztelő – leginkább ezekkel a jelzőkkel lehet jellemezni a mai napomat, amely során III. György pátriárka és több más asszír keresztény egyházi vezető jelenlétében részt vettem az iraki kurdisztáni Szent György-templom felszentelésén, amely a Hungary Helps – Magyarország segít program segítségével épült fel.

A templom ünnepi átadása alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök üzenetét tolmácsolhattam az ünneplők felé, amelyben a keresztény közösségek és a keresztény kultúra védelme mellett tett hitet. Elkötelezettségét és Magyarország üldözött keresztények megsegítése érdekében tett erőfeszítéseit hétfői találkozójuk során Donald J. Trump amerikai elnök is méltatta.

Felkerestem Erbílben a Szűz Máriáról elnevezett iskolát is, amely szintén a magyar kormány támogatásával épülhetett fel, és amellyel a gyermekes családok térségben maradásához járultunk hozzá.

Az itt élő keresztények nemcsak a terroristák pusztítását szenvedték el, hanem a világ közömbösségét is, úgy érzik, cserben hagyták őket, pedig nem akarnak mást, mint szülőföldjükön maradni, de ehhez segítségre van szükségük. Éppen ezért különösen hálásak a magyar embereknek. Sokat jelent nekik, hogy valaki törődik a szenvedésükkel, és reménykeltő számukra, hogy vannak még európai kormányok, akik felvállalják és védik a keresztény kultúrát.

Forrás: Azbej Tristan/Facebook

Fotó: Földházi Árpád (Mandiner)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb