Irish Times: Trump gratulál Orbán kiváló munkájához

Nyugaton vegyes érzelmekkel írtak a tegnapi csúcstalálkozóról, ám a mértéktartó lapok kerülték a hazugságokat. Orbán Viktor és Donald Trump találkozója okkal járta be a világsajtót, hiszen két olyan ember beszélgetett, akikről keleten és nyugaton hetente írnak már évek óta.

„Trump congratulates Orban for doing tremendous job!”

Az olyan, Magyarországgal szemben kritikus orgánumok is, mint amilyen az Irish Times Írországban, elismerően szóltak a magyar miniszterelnökről, és a lap „Trump gratulált Orbánnak kiemelkedő munkájához” címmel közölt véleménycikket. Az Irish Times megemlíti, hogy az „ellentmondásos” magyar miniszterelnököt Trump elismerte, és „nagy megtiszteltetés” volt fogadni őt a Fehér Házban.

Orbán Viktor „nagy tiszteletnek örvend Európa-szerte, kicsit ellentmondásos személyiség, akárcsak én, de ezzel nincs gond, jó munkát végzett, megvédte az országát” –

idézte a cikk az amerikai elnököt, kiemelve azt is, hogy Trump szerint a magyar miniszterelnök helyesen cselekszik, ami a migrációs politikáját illeti. Megköszönte továbbá, hogy Orbán Viktor ellátogatott Washingtonba. Összegezve: a balliberális média által óhajtott negatív passzusok kimaradtak Trump elnök mondanivalójából. Ehelyett a tisztelet hangján beszélt Magyarországról.

Az Irish Times arra is kitér: a magyar miniszterelnök büszke honfitársaira, sok magyar járulhatott hozzá az Egyesült Államok óriási fejlődéséhez, és örül, hogy ismét a Fehér Házban lehet. A lap emlékeztetett arra is, hogy a magyar miniszterelnök elsők között gratulált 2016-ban Donald Trump elnökké választásához.

A cikk azért kiemeli, hogy Orbán Viktor Bill Clinton meghívására 1998-ban járt legutóbb a Fehér Házban, Barack Obama nem hívta meg washingtoni látogatásra. Azt már nem teszi hozzá, hogy a jövőben valószínűleg kevesebbet kell majd várni a következő csúcstalálkozóra.

Forrás: Irishtimes

Iratkozzon fel hírlevelünkre