Semjén: Európának a keresztény civilizációra kell épülnie

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes a Századvég Alapítvány Európa választ címmel kedden Budapesten rendezett konferenciáján mondta, hogy az a politika, amit napjainkban a brüsszeli bürokraták képviselnek a migráció ügyében: inkorrekt, törvénytelen és antidemokratikus.

Budapest, 2019. május 14. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelõs miniszterelnök-helyettes beszédet mond a Századvég Alapítvány Európa választ! A Project28 kutatás eredményei 2019-ben címû konferencián a Haris Parkban 2019. május 14-én.
MTI/Bruzák Noémi

Inkorrekt, mert amikor az illegális migránsokat „meghívták” Európába, minket elfelejtettek megkérdezni, s most, hogy itt a baj, „szét akarják lőcsölni”, ezt hívják kötelező betelepítési kvótának – mutatott rá.

Azt is inkorrektnek tartotta, hogy az Európába érkezők közül azokat, akiknek van szakmája a nyugati államok megtartanák, míg akiknek nincs, azokat Magyarországra, Lengyelországra,Csehországra, Szlovákiára, Horvátországra, Romániára „lőcsölnék”. A kibocsátó országokkal szemben sem korrekt az eljárás – magyarázta-, hozzátéve: ha mindenki eljön ki fogja például Szíriát, Irakot újjáépíteni.

Törvénytelen a brüsszeli bürokraták viselkedése, hiszen arra biztattak mindenkit, hogy be lehet jönni, át lehet lépni a törvényeken, a határokon. Ezzel szemben Magyarország betartotta mind a dublini, mind a schengeni szerződéseket – rögzítette a kormányfő helyettese, aki abszurdnak nevezte, hogy ezek után minket vádolnak törvénytelenséggel.

Antidemokratikus pedig azért, mert az európai polgárokat nem kérdezték meg arról, akarnak-e kevert népességű, bevándorló országgá válni. Magyarországon a kormány nemzeti konzultációt, népszavazást tartott, és

a magyar nép azt válaszolta: nem akar bevándorló országgá válni.

A KDNP elnöke kiemelte: az életben vannak visszacsinálható „dolgok”, a migráció azonban nem ilyen, az nem hozható helyre. Ha egyszer kevert népességű ország leszünk, akkor a leszármazottaink is ilyen országban fognak majd élni – figyelmeztetett.

Semjén Zsolt előadásában arról is beszélt, józan ésszel nem vitatható, hogy a migráció és különösen az illegális migráció nemcsak a terrorizmus, de a bűnözés kockázatát is radikálisan megemeli. Ki vállalja ezt a kockázatot? – tette fel a kérdést. „Frans Timmermans annyira jó ember, hogy vállalja annak kockázatát, hogy mi vértanúk legyünk” – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

Kiemelte: az országok vezetőinek elsődleges feladata a saját államuk megvédése, és ezen túlmenően helyben segíteni azokon, akiken a szegénység, háborús állapotok miatt segíteni kell.

Rámutatott: Európának a keresztény civilizációra és a nemzetek sokszínűségére, a nemzeti létre kell épülnie. Akik a keresztény civilizációt tagadják meg, Európa lényegét tagadják meg – tette hozzá Semjén Zsolt.

Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy egy politikus a következő választásra gondol, míg egy államférfi a következő nemzedékre.

Előadásában szembesítette az Európai Unió 1.0 jelenlegi, illetve 2.0, általuk kívánt változatát. Kifejtette: az Európai Unió „1.0 verziójában, ami a liberális jelen”, a tagállamok egyre inkább gyengülnek, érdekeik egyre inkább háttérbe szorulnak, míg a 2.0 verziót, amelynek megvalósítása mellett érvelt, erősödő nemzetállamok és javuló együttműködés jellemzi.

Budapest, 2019. május 14. Novák Katalin, az Emberi Erõforrások minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára elõadást tart a Századvég Alapítvány Európa választ! A Project28 kutatás eredményei 2019-ben címû konferencián a Haris Parkban 2019. május 14-én. MTI/Bruzák Noémi

Az 1.0 verzióban, azaz jelenleg, olyan bürokraták vezetik az uniót, akik mögött már valódi támogatottság nincs, míg a 2.0 verzió legitim vezetőket takar. Mostanra egyre távolabb kerültek az unió vezetői a választóktól, és az emberek is érzik ezt a növekvő távolságot. Kitért arra, hogy az 1.0 verzió liberális véleménydiktatúrát takar, az Európa 2.0 verzió a szólás-vélemény- és sajtószabadságot, hírtoleranciát képvisel.

Nagyon mély szakadékok alakultak ki a régi és az új tagállamok között, és ezek nem csökkennek, hanem nőnek – elemzett egy másik szempontot. Rámutatott: egy olyan Európában kellene élni, ahol a regionális érdekeket tudják érvényesíteni, és meg tudják érteni egymás történelmi sajátosságait.

Az államtitkár elmondta: az 1.0 verzió egy csökkenő súlyú, gyengülő és öregedő Európát eredményez, míg a 2.0 egy egyre erősebb, fiatalodó Európához vezetne.

Budapest, 2019. május 14. G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke beszédet mond az alapítvány Európa választ! A Project28 kutatás eredményei 2019-ben címû konferencián a Haris Parkban 2019. május 14-én.
MTI/Bruzák Noémi

G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke azt mondta: Európa napjainkban az önfeladásra készül, és az a kérdés, időben megérkeznek-e „a felmentő seregek”. Kiemelte: három „önfelmentő gondolattal” lehet találkozni, az egyik, miszerint a nemzeti identitás régi, elavult, és ezért fel kell adni. A másik, hogy a keresztény kultúra avítt, ósdi, meg kell tőle szabadulni. A harmadik veszélyes és mérgező gondolat, hogy az önvédelem jogát is fel kell adni, mert a bevándorlást úgy sem lehet megállítani, helyette inkább menedzselni kell. Az önfelmentő gondolat pedig olyan mint a méreg a vízben, szétterjed – vélekedett, hozzátéve: az üres beszédek ideje mára lejárt.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre