Mr. Gay World: provokál és integet

Ha nem állsz be a sorba, nem tapsolsz, nem kelsz és fekszel a témával, már homofób vagy. Ezért aztán megjelenik a túlkompenzálás, amiből már nagyon elég...

Még mindig attól a nemzetközi meleg szépségversenytől hangos a liberális média, amelyen Pusztai Olivér a második helyen végzett. Bennem rögtön az a kérdés merült fel: miért nem indult férfi szépségversenyen? Miért kell a melegeknek külön versenyt szervezni? Lehet, hogy ez sem szól másról, mint a polgárpukkasztásról, provokációról?

Erősíti ezt a gyanút, hogy büszkeségünk Instagram-oldalán olyan képet posztolt a helyszínről, melyen versenytársaival együtt, szinte meztelenül, homoerotikus formációban pózol.

Az RTL Klub műsorában Olivér aztán ki is mondta, hogy itt nincs nyeremény, mert nem ez a lényeg, hanem az, hogy az LMBTQ-közösség mellett kampányoljanak. Szerinte Magyarországot a homofóbia jellemzi.

Holott csak arról van szó, hogy itt nem istenítik az LMBTQ embereket. Senkit nem érdekel a másik szexuális beállítottsága, egészen addig, amíg nem követel magának pozitív megkülönböztetést miatta. Magyarország nem homofób! Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a verseny óta mindenki Pusztai Olivért imádja, reklámozza.

Átestünk a ló túloldalára. Ma már ott tartunk, hogy ünnepelni kell ezt a közösséget. Például ha egy állásinterjúra többen is jelentkeznek, akkor a meleget kell felvenni, abban az esetben is, ha nem ő a legjobb, különben rásütik a munkáltatóra, hogy homofób. Ha bármelyik közszereplő kijelenti, hogy ő ehhez a közösséghez tartozik, azonnal tele lesz vele a média, minden reggeli TV-műsorba meg kell hívni, és gratulálni kell neki. Utána pedig felfuttatni, és kitenni az ablakba, hogy mi milyen haladó szelleműek, nyitottak és elfogadóak vagyunk, mert van a kirakatunkban egy „más”.

Ha az ember közömbösen reagál egy ilyen hírre, akkor persze rámondják, hogy homofób. Ezért mit tesz? Túlkompenzál.

 Na ez az, amiből már sokaknak elege van. Nem a szexuális orientációból, hanem a túlkompenzálásból. Ez lett ugyanis az elvárt viselkedés.

 

Dr. Faragó Renáta

Iratkozzon fel hírlevelünkre