Elkezdődött Weber mosdatása

A Die Zeit igen erős portrécikket közölt Manfred Weberről, az Európai Néppárt csúcsjelöltjéről. Az Európai Bizottság elnökének ácsingózó Weberről a Die Zeit kiemeli, hogy a bajor Spitzenkandidat mindig is kerülte a konfrontációt a magyarokkal.

Nem akart döntést hozni Orbán Viktor kapcsán!

 

Sőt nem csak a Tavares-jelentés időszakában, de még a Jean-Claude Junckert és Soros Györgyöt ábrázoló plakátok idején se. Azután ezzel a szegény Weberrel kibabrált a sors. Miután minden nyilatkozatában falatonként a keresztény demokrata eszméit kínálja fel a balliberális jövendőbeli koalíciós partnereinek, kapott egy pofont.

 

Orbán Viktor „a hét elején megvonta tőle támogatását”.

 

Pedig a csúcsjelöltté válásához korábban a Fidesz bizalmat szavazott Webernek, és még azt követően is támogatta, hogy lépten-nyomon Orbán Viktort támadta a nyugati sajtóban. Például az sem nevezhető kedves és baráti gesztusnak, amikor úgy nyilatkozott:

 

Orbán támogatásával nem akarna az Európai Bizottság elnöke lenni.

 

Webert a Die Zeit további eposzi karakterjegyekkel ruházza fel, mert nem záratta ki, csak felfüggesztette a Fideszt. Hős Agamemnón. Ha Weber elbizonytalanodna, a nyugat-európai balliberálisok után a Die Zeit is megnyugtatja, hogy ez a sajnálatos szakítás nem gyengíti, inkább segíthet neki, mert a megválasztásához szükséges szavazatokat más EP-frakciókból is megszerezheti. Vajon melyik frakciókból…

 

Helmut Kohl, ha ezt látná!

 

Forrás: https://www.zeit.de/2019/20/manfred-weber-europawahl-praesident-eu-kommission-europaeische-volkspartei-evp/komplettansicht

Iratkozzon fel hírlevelünkre